Στο πλαίσιο του «Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού» που υλοποιείται από 21 έως 27 Σεπτεμβρίου και αποτελεί μια από τις δράσεις του έργου SPARC το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – Interreg Greece – Italy 2014 – 2020», έχει ξεκινήσει ήδη η δημιουργία τοιχογραφίας με θεματική εμπνευσμένη από τον Καραγκιόζη αλλά με μια φρέσκια ματιά από τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Η τοιχογραφία πραγματοποιείται από την Art in Progress και τον Πατρινό Street Artist KLE στον εξωτερικό τοίχο του 7ου Γυμνασίου Πατρών, Ασημάκη Φωτήλα  & Ζαλόγγου. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει από την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου. Το κοινό έχει την ευκαιρία να επισκέπτεται το χώρο κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκτός τις ώρες κοινής ησυχίας και να ενημερώνεται από τα μέλη της Art in Progress για τη διαδικασία δημιουργίας του.

Το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Καρναβαλιού και το Φεστιβάλ Θεάτρου υλοποιούνται από το Δήμο Πατρέων στο πλαίσιο του έργου SPARC και η διοργάνωση των δράσεων υποστηρίζεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας (Συνδεδεμένος Εταίρος του Έργου).