Τα τελευταία χρόνια η AIESEC Ελλάδος πραγματοποιεί με επιτυχία το YouthSpeak Forum, την συνάντηση ταλαντούχων νέων με οργανισμούς και επιχειρήσεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και για πρώτη φορά αυτό το φθινόπωρο θα λάβει χώρα διαδικτυακά με πανελλαδική εμβέλεια, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας όλων όσων παρευρεθούν. Εν ολίγοις, το YouthSpeak Forum 2020: Unmute, που ήταν δύο ξεχωριστά events στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη θα συγχωνευτούν σε μια ενιαία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10-11 Οκτωβρίου.

Το YouthSpeak Forum είναι ένα forum από νέους για νέους, που διοργανώνεται ετησίως με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των νέων πάνω στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που τέθηκαν από τον ΟΗΕ το 2015. Την διοργάνωση του forum αναλαμβάνει η AIESEC, ο μεγαλύτερος νεανικός οργανισμός παγκοσμίως που στοχεύει στην ανάπτυξη ηγετικών χαρακτηριστικών στους νέους ηλικίας 18-30 ετών, μέσα από εμπειρίες διαπολιτισμικών ανταλλαγών. Πρόκειται για μια συνάντηση νέων με εταιρείες και οργανισμούς διαφόρων κλάδων με στόχο την πραγματοποίηση μιας συζήτησης γύρω από κοινωνικά θέματα που μας απασχολούν σε παγκόσμιο, αλλά και εθνικό επίπεδο.


Youth Speak Forum 2020 - Greece

Το περιεχόμενο του YouthSpeak Forum 2020: Unmute είναι πολυποίκιλο και δίνει τη δυνατότητα για συνεργασία και αλληλεπίδραση μεταξύ όσων το παρακολουθήσουν. Συγκεκριμένα, έχουν σχεδιαστεί 5 Workshops κατά τα οποία οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες και θα κληθούν να συνεργαστούν για να βρουν την λύση στο πρόβλημα που θα τους δοθεί. Τα Workshops θα πραγματοποιηθούν από οργανισμούς και επιχειρήσεις με πολυετή εμπειρία στον χώρο, όπως She & He, PwC, Bayer, P&G και EY, και με σκοπό την πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν 9 Keynotes, δηλαδή σύντομες ομιλίες από ανθρώπους του επιχειρηματικού και πνευματικού κόσμου που στοχεύουν στην ενημέρωση και κινητοποίηση των νέων να αδράξουν ευκαιρίες και να φέρουν μια αλλαγή στην κοινωνία τους. Ακόμα, η εκδήλωση θα περιέχει 2 Action Spaces από την Vodafone & Vodafone CU και την WWF, με στόχο την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων γύρω από έναν από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. 

Φυσικά, από ένα event δεν γίνεται να λείπει ένας παρουσιαστής ή αλλιώς Host. Φέτος, υπεύθυνη για την έναρξη και την λήξη της εκδήλωσης, αλλά και για την εξασφάλιση μιας συνεχούς ροής είναι η Digital Content Creator/Producer Δανάη Γεωργαντά, γνωστή και στο YouTube κανάλι της ως Μικρή Ολλανδέζα!

Φέτος οι αποστάσεις εκμηδενίζονται και μπορείς να παρακολουθήσεις το YouthSpeak Forum από οποιοδήποτε σημείο θες. Κάνε “Unmute” και κλείσε το εισιτήριο σου εδώ: https://ysfgreece2020.eventbrite.com/

Οι αιτήσεις θα είναι ανοικτές μέχρι την Κυριακή 4 Οκτωβρίου.