Για παράνομους τρόπους οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε βάρος “παραβατικών” πελατών στα Praktiker μιλά το «eReportaz».

Σε βίντεο από το κατάστημα της Πάτρας διακρίνεται ένας εκ των σεκιουριτάδων του μαγαζιού να εκβιάζει όχι μόνο τον φερόμενο ως “παραβάτη” αλλά και ένα φίλο του τον οποίο κατηγορεί για συνέργεια. Αντί να εφαρμόσει το Νόμο, δηλαδή να καλέσει την αστυνομία, ο συγκεκριμένος υπάλληλος προκαλεί λεκτικά, εκφοβίζει και συμπεριφέρεται σαν ανακριτής. Ο διάλογος έχει ως εξής:

-Security: Άκουσε να δεις, εγώ έχω 20 χρόνια εδώ …κι εσύ δεν θα μου το παίζεις μάγκας γιατί αν μου το παίζεις μάγκας και φρικάρω, τώρα πήρα την ασφάλεια.

Δεν έχεις κάνει τίποτα;

Αυτόφωρο. Κατευθείαν μέσα.

– Πελάτης: Σε παρακαλώ εγώ, εγώ το έκανα…

– Security: Και πήγαινε πάνω και φέρε το DVD εδώ που αυτός ήταν εδώ πέρα μπροστά και το ‘ξερε και τον κάλυπτε. Για συμμορία και οι δύο, 500 ευρώ που μας λείπουνε. Κι ο δικηγόρος κάτω…Είναι έτσι; Είσαι αθώος εσύ; Πολύ ωραία. Αυτόφωρο και οι δύο!

– Πελάτης: Σε παρακαλώ , εγώ φταίω για όλα…

– Security: Τι μου λέει εμένα δεν έχει. Τι μου λέει εμένα; Γιατί με δουλεύει εμένα;

Άκουσε να δεις φίλε μου, εμένα εδώ πέρα μπορείς να με δουλέψεις. Τις κάμερες δεν τις δουλεύει κανένας, τις κάμερες δεν τις δουλεύει κανένας!

Βρε, το καταλαβαίνεις τι σου λέω; Εσύ το έκανες κι αυτός το ‘ξερε! Να μου πει ότι το κάναμε και οι δύο!

– Πελάτης: Μπορεί να μην το κάναμε. Μόνο εγώ…

– Security: Σε μένα το καλαμπούρι επιτρέπεται και το δούλεμα απαγορεύεται. Εδώ δεν είναι μανάβικο, ούτε λαϊκή να πουλάς ντομάτες και χαλιά. Το κατάλαβες;

Δεν έχεις κάνει τίποτα εσύ; Το ‘ξερες ή δεν το ‘ξερες …

Εδώ πέρα άκουσε να δεις, δεν είμαστε ούτε (αναφέρεται όνομα super market) ούτε (αναφέρεται όνομα super market), εδώ πέρα έχει αρχές το κατάστημα. Άκουσέ με λίγο να σου πω. Εγώ εδώ πέρα κάνω τη δουλειά μου. Σ’ έχουνε πιάσει οι κάμερες πάνω, σ’ έχουνε καταγράψει. Θα πάτε για συμμορία και οι δύο!


Praktiker - Το βίντεο ντοκουμέντο από το "δωμάτιο του τρόμου"

Πηγή: ereportaz.gr