Σάλος έχει ξεσπάσει μετά από δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που αναφέρει πως τα δείγματα που ελήφθησαν για έλεγχο covid19 για τους καθηγητές του 2ου γυμνασίου Πύργου, ξεχάστηκαν σε ψυγείο της Ν.Μ. Πύργου. Μάλιστα πέραν αυτών υπάρχουν και άλλα που παραμένουν εκεί για “φύλαξη”…

Ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Χρήστος Χριστόπουλος μιλώντας στο ilialive.gr τόνισε πως “εμείς έχουμε παραχωρήσει το χώρο στον ΕΟΔΥ και δεν έχουμε ευθύνη για τα δείγματα που υπάρχουν εκεί και φυλάσσονται. Τα δικά μας δείγματα φεύγουν καθημερινά για έλεγχο. Ότι βρίσκεται εκεί είναι θέμα του ΕΟΔΥ και σίγουρα αφού βρίσκονται εκεί δεν έχουν επεξεργαστεί” σημείωσε ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας που συμπλήρωσε πως δεν γνωρίζει σε ποιον ανήκουν τα δείγματα αυτά, αν δηλαδή είναι των καθηγητών ή άλλων ατόμων.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργος Φωτεινόπουλος σημείωσε πως οι καθηγητές που έδωσαν δείγμα είχαν πληροφορηθεί από τα στελέχη του ΕΟΔΥ πως θα ενημερωθούν μόνο σε περίπτωση που είναι θετικοί για το δείγμα τους, ενώ σε αντίθετη περίπτωση δεν θα επικοινωνήσει κάποιος μαζί τους και αυτό θα σημαίνει ότι είναι αρνητικό το δείγμα τους.

Το θέμα που προκύπτει είναι αν όντως τα δείγματα που είναι “ξεχασμένα” σε ψυγείο του νοσοκομείου Πύργου ανήκουν σε εκπαιδευτικούς του 2ου Γυμνασίου - οπότε και δεν έχουν ελεγχθεί - ή σε άλλους πολίτες που περιμένουν μάταια να μάθουν την τύχη του τεστ.
Και φυσικά οι πολίτες ζητούν απαντήσεις για το τι συμβαίνει…

Πηγή: ilialive.gr