Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με τα εμβόλια για τη γρίπη, για τα οποία υπάρχει ήδη μεγάλη λίστα αναμονής.

«Όλοι αγωνιούν τι θα γίνει με το εμβόλιο της γρίπης και θέλουν να το κάνουν. Το ίδιο και άτομα που αρχικά δεν σκέφτονταν να εμβολιαστούν. Και αυτό δημιουργεί το πρόβλημα. 500 άτομα είναι στη λίστα αναμονής στο δικό μου φαρμακείο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα κάνουν το εμβόλιο γιατί αυτό εξαρτάται από το πόσα εμβόλια θα πάρει το κάθε φαρμακείο» σημείωσε ο κ. Λουράντος.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, τα εμβόλια για τη γρίπη θα είναι διαθέσιμα από την ερχόμενη Δευτέρα με Τρίτη.

«Δεν έχει κατανοήσει ο κόσμος ότι υπάρχει παγκοσμίως οδηγία ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός πρέπει να αναβάλλεται σε άτομα που υπάρχει πιθανότητα να νοσούν από κοροναϊό», τόνισε ωστόσο ο κ. Λουράντος.

«Λάβαμε οδηγία ότι το εμβόλιο της γρίπης χορηγείται με ιατρική συνταγή, και όποιος θέλει θα πρέπει να πάει να πάρει τη συνταγή, να εξεταστεί από το γιατρό για το αν χρειάζεται να το κάνει. Πρόβλημα έχουμε ακόμη και στην πρώτη παρτίδα. Θα υπάρχει δεύτερη και τρίτη παρτίδα» κατέληξε ο κ. Λουράντος.