Την πρώτη του βόλτα στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας έκανε ένα γιγάντιο ρομπότ βασισμένο σε χαρακτήρα μιας κλασικής σειράς anime.

Ύψους 18 μέτρων και βάρους 24 τόνων το ρομπότ αποτελείται από πάνω από 200 κομμάτια ατσαλιού και ενισχυμένου με ανθρακονήματα πλαστικού. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2014 σε μια χώρα με πρόβλημα γήρανσης στον πληθυσμό, όπου τα ρομπότ χρησιμοποιούνται σε διάφορους τομείς από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, μέχρι σούπερ μάρκετ, αλλά και για την εξουδετέρωση του νέου κορωνοϊού με υπεριώδη ακτινοβολία.

Το τεράστιο μηχάνημα θυμίζει ένα ρομπότ απο τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 1970 “Mobile Suit Gundam” και σε βίντεο από τη δοκιμή του, που αναρτήθηκε στο Twitter, διακρίνεται να βαδίζει, να γονατίζει και να κάνει χειρονομίες.

Το ρομπότ επρόκειτο να αποτελέσει το κύριο έκθεμα στο εργοστάσιο Gundam στη Γιοκοχάμα, όπου οι φανατικοί θαυμαστές της σειράς θα μαθαίνουν πώς δημιουργήθηκε, αλλά τα αποκαλυπτήρια του, που είχαν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο, αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. «Η απόφαση αυτή ελήφθη για να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των οπαδών και των υπαλλήλων μας λόγω της εξάπλωσης ανά την υφήλιο της Covid-19. Ζητούμε συγνώμη από τους θαυμαστές μας, που ανυπομονούσαν για τα λαμπρά εγκαίνια και ζητούμε την κατανόησή σας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, που αναμένεται να ανοίξει το εργοστάσιο «εντός της χρονιάς».