Στην αρχή ήταν η παιδική χαρά της πλατείας Μαρούδα. Στη συνέχεια είδαμε το φαινόμενο διαμονής σε παιδική χαρά, στην πλατεία Παπανδρέου, όταν άστεγος έμενε κάτω από την τσουλήθρα.

Παρόμοια σκηνικά κατάληψης παιδικών χαρών είδαμε και στην Τριών Ναυάρχων από μία οικογένεια Ρομά που την είχε μετατρέψει σε "κάμπινγκ". 

Στη συνέχεια το πράγμα χόντρυνε ακόμα περισσότερο αφού στην πλατεία Όλγας κάτω από την τσουλήθρα της εκεί παιδικής χαράς βρέθηκαν αφοδεύματα και ούρα.

Και το φαινόμενο έφτασε πλέον από ότι πληροφορηθήκαμε στην πλατεία Μιράντα, δίπλα από το γήπεδο της Παναχαϊκής. Εκεί βρέθηκαν επίσης αφοδεύματα, ενώ λίγο πιο πέρα ένας άγνωστος άνδρας την είχε κάνει στέκι του.

Ο δήμος προχώρησε σε μεγάλο βαθμό το σχέδιο που είχε για την ανασκευή των παιδικών χαρών, κάνοντας τες σύγχρονες και πιστοποιημένες, όμως οι "καταληψίες" των κοινόχρηστων χώρων βρήκαν στέγη σε αυτές.

Και όχι μόνο αυτό. Κάνουν και την ανάγκη τους. Άντε μετά να πείσει κανείς τον γονιό να πάει το παιδί του στην παιδική χαρά να παίξει. Όσο και αν τα συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν στη συνέχεια τους χώρους.

Το ζήτημα δεν είναι ο καθαρισμός. Το ζήτημα είναι αν θα υπάρξει κάποια μέριμνα από πλευράς δήμου για τη φύλαξη των παιδικών χαρών και των κοινόχρηστων χώρων.

Κάποιοι από τους εργαζόμενους – συμβασιούχους του κοινωφελούς του ΟΑΕΔ που πρόσφατα έπιασαν δουλειά, θα μπορούσαν να αξιοποιούνταν σε μία τέτοια κατεύθυνση από τη στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα για σεκιούριτι.

Όμως στις ειδικότητες του προγράμματος όταν αυτό έβγαινε στον «αέρα» δεν είδαμε κάποια αντίστοιχη από τον Δήμο. Εκτός πια αν η καταστροφή των παιδικών χαρών ή κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων, δεν είναι πρόβλημα για κάποιους εκεί στη Μαιζώνος…