Δυστυχώς για τον ίδιο και πολύ περισσότερο δυστυχώς για την πόλη, ο κ. Κώστας Πελετίδης δεν έχει συνειδητοποιήσει τα όρια του θεσμικού ρόλου του. Για την ακρίβεια, τα αγνοεί.

Αυτό το συμπέρασμα συνάγεται από τον τρόπο που πορεύεται και προσεγγίζει το αξίωμα του. Δεν ασκεί τα καθήκοντα του ως δήμαρχος Πατρέων, ως δήμαρχος της τρίτης πόλης της Ελλάδας, αλλά ως εν δυνάμει βουλευτής του ΚΚΕ.

Υπηρετώντας πιστά την ατζέντα του Περισσού, ο κ. Πελετίδης εστιάζει πρωτίστως σε θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, λειτουργώντας ως προπαγανδιστής των θέσεων του κόμματος του, και επιχειρώντας μάλιστα ανερυθρίαστα να τις περάσει και στους μαθητές που έχουν προβεί σε καταλήψεις των σχολείων τους.

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας, ο δήμαρχος Πατρέων, αντί να ενθαρρύνει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να κάνουν απρόσκοπτα τα μαθήματα τους, τα επικροτεί για τις καταλήψεις και υποστηρίζει το κλείσιμο των δημοσίων σχολείων, θέτοντας επιτακτικά το ανέφικτο αίτημα για 15 μαθητές ανά τάξη! Και είναι ανέφικτο γιατί, απλούστατα, δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες σχολικές υποδομές να το υποστηρίξουν.

Όμως, και ως προς αυτό, ο κ. Πελετίδης υιοθετεί σαν πιστό φερέφωνο του ΚΚΕ τη θέση του, ότι αντί να διαθέσει η κυβέρνηση χρήματα για την Παιδεία τα διαθέτει για… νατοϊκούς εξοπλισμούς! Έτσι, λοιπόν, εκλαμβάνει το ΚΚΕ την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και της άμυνας της χώρας έναντι της τουρκικής προκλητικότητας!

Η Ελλάδα κλυδωνίζεται, η Πάτρα δοκιμάζεται αντιμετωπίζοντας μεγάλα προβλήματα και προκλήσεις, που αφήνουν, ωστόσο, ασυγκίνητο τον κ. Πελετίδη μπροστά στο κομματικό του καθήκον, το οποίο, για τον ίδιο, υπερβαίνει το θεσμικό αξίωμα του.

Αφού υπενθυμίσω ότι το ΚΚΕ έχει στην Αχαϊα εκλεγμένο βουλευτή, τον κ. Νίκο Καραθανασόπουλο, για να προωθεί και να υποστηρίζει τις θέσεις του Περισσού, καλώ τον κ. Πελετίδη, έστω και τώρα, να λειτουργήσει ως αυτό που είναι: Δήμαρχος Πατρέων. Γι’ αυτό ακριβώς τον εξέλεξαν οι Πατρινοί. Όχι για να είναι ένας κομματικός στρατιώτης που εκτελεί τυφλά τις εντολές του ΚΚΕ, εις βάρος και της Πάτρας.

Υ.Γ. Και για να μην ξεχνιόμαστε:

*Η προώθηση της κατασκευής της Πατρών Πύργου είναι εδώ.

*Η νέα σιδηροδρομική γραμμή είναι εδώ.

*Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου είναι εδώ.

*Το φράγμα του Πείρου – Παραπείρου είναι εδώ.

*Η διάνοιξη της Κανακάρη είναι εδώ.

Άραγε, ο δήμαρχος Πατρέων είναι εδώ;