Η μια ανατροπή διαδέχεται την άλλη στις Άγριες Μέλισσες. Η δίκη της Ελένης επηρεάζει όλους όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση του φόνου του Σέργιου και όσων ακολούθησαν.

Σύμφωνα με όσα γράφει στο TV O’CLOCK η Σοφία Τσίρκα, ο Μιλτιάδης αποφασίζει να αποδώσει μόνος του δικαιοσύνη για τον άδικο θάνατο του γιου του. Στήνει, λοιπόν, καρτέρι θανάτου στον αδελφό του και τον περιμένει κρατώντας όπλο. Ο Δούκας, ο οποίος βρίσκεται μαζί με τον Κωνσταντή και τον Μελέτη, τον βλέπει και τα δύο αδέλφια ανταλλάσσουν σκληρές κουβέντες. Ο Μιλτιάδης, όμως, είναι αποφασισμένος να εκδικηθεί για τον άδικο χαμό του Γιάννου και τον διασυρμό που υπέστη μετά θάνατον από τον Δούκα.

Τυφλωμένος από τη δίψα για εκδίκηση, σηκώνει το όπλο, σημαδεύει τον Δούκα και πυροβολεί. Κανείς στις Άγριες Μέλισσες, όμως, δεν έχει προβλέψει τη συνέχεια. Ο Μελέτης αντιδρά ενστικτωδώς και προκειμένου να σώσει τον Δούκα μπαίνει μπροστά με αποτέλεσμα η σφαίρα να πετυχαίνει εκείνον. Δούκας και Κωνσταντής είναι σοκαρισμένοι. Ο πρώτος συνειδητοποιεί τι έκανε και λυγίζει από τις τύψεις.

Οι επόμενες ώρες είναι δραματικές στις Άγριες Μέλισσες. Ο Μελέτης δίνει μάχη με τον θάνατο, ενώ η οικογένεια των Σεβαστών είναι συντετριμμένη με την πράξη του Μιλτιάδη. Ο τελευταίος οδηγείται στο κρατητήριο, η Βιολέτα βλέπει τα όνειρά τους να γκρεμίζονται, ενώ το χωριό βυθίζεται στη θλίψη. Ο Μιλτιάδης στο κρατητήριο περιμένει στωικά την τιμωρία του ύστερα από την πράξη του, ενώ η Ανέτ δεν μπορεί να πιστέψει την τραγωδία που βιώνει.

Οι μέρες περνούν στις Άγριες Μέλισσες και ο Μιλτιάδης δεν αντέχει τον Γολγοθά που ανεβαίνει. Οι τύψεις τον βασανίζουν και έχει ένα έντονο ξέσπασμα μέσα στη φυλακή. Κάνει, όμως, κακό στον εαυτό του, με αποτέλεσμα να οδηγείται στο αναρωτήριο της φυλακής.