Υλικά
600 γρ. χωριάτικα λουκάνικα με πράσο
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 μικρές πιπεριές τσίλι
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 ποτήρι του κρασιού, λευκό κρασί
1 κουταλάκι μπούκοβο
Ελαιόλαδο
1 πρέζα ξερή ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το λουκάνικο για 1’ λεπτό.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε ψιλές φέτες και ψιλοκόβουμε και το σκόρδο. Ραντίζουμε το τηγάνι με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο. Σοτάρουμε απαλά να γυαλίσει.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες.
- Σοτάρουμε να μαλακώσουν τα λαχανικά για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την τομάτα, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το σπετσοφάι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Πηγή: iefimerida.gr