Και ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς στην Αττική και σε άλλα μέρη της Ελλάδος, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ένα νοσοκομείο αναφοράς που έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος του κορωνοϊού, παραμένει ακέφαλο.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, που είχε αναλάβει την ιατρική διοίκηση του νοσοκομείου, ετοιμάζει ήδη βαλίτσες, καθώς από τα τέλη του μήνα πιάνει εργασία σε γνωστό ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας.

Όμως το ζήτημα δεν είναι αυτό. Όλο το διάστημα από την παραίτηση της Παναγούλας Μαμμή και μετά διοικητικά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας είναι ακέφαλο. Το τι οδήγησε στην παραίτηση την προηγούμενη διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος είναι γνωστό.

Η ίδια, ωστόσο, σε δηλώσεις της στον τοπικό τύπο έχει υπογραμμίσει ότι η παραίτηση της ήταν στη διάθεση της 6ης ΥΠΕ και των αρμοδίων αρχών από το περασμένο καλοκαίρι.

Το ζήτημα όμως δεν αλλάζει. Όλο αυτό το διάστημα δεν υπάρχει ουσιαστικά ένας άνθρωπος για να κρατάει τα διοικητικά ηνία του νοσοκομείου, με το υπουργείο να καθυστερεί το ζήτημα για άγνωστους λόγους και την παρέλαση των ονομάτων και των υποψηφίων να συνεχίζεται.

Σύμφωνα με κύκλους που προέρχονται από τον ΠΓΝ Πατρών πλέον είναι επιτακτική ανάγκη για να υπάρξει ένα τιμ για τη θέση του διοικητή και του υποδιοικητή, σε ένα τόσο κρίσιμο νοσοκομείο στη μάχη κατά του κορωνοϊού.