Υπό κατάληψη εξακολουθούν και βρίσκονται 30 σχολεία της Αχαΐας, με το κύμα των διαμαρτυριών μεταξύ των μαθητών για τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε τμήμα, να συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τους μαθητές που κινούν τις καταλήψεις αυτές, δεν υπάρχει άρνηση κατά της χρήσης της μάσκας, όμως θεωρούν ότι πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις σε κάθε σχολείο για την κατάλληλη προστασία από τον κορωνοϊό.

Όπως λένε, σε πάνω από το 70% των τμημάτων των Γυμνασίων και των Λυκείων, οι μαθητές κυμαίνονται μεταξύ των 22 και των 27, κατά συνέπεια είναι αρκετά περισσότεροι από τον μέσο όρο των 17 που έχει αναφέρει η ίδια η υπουργός Παιδείας.

Στο μεταξύ τις εντάσεις των μαθητών και των γονέων για τις συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία ενισχύουν οι φήμες που συνοδεύονται για τους λόγους των δικών του αποστάσεων που έχει πάρει ο Σωτήρης Τσιόδρας από την πολιτική που εφαρμόζεται για τη σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με την φημολογία αυτή ο καθηγητής που έχει αποκτήσει το δικό του έρεισμα σε όλη τη χώρα, με την συμβολή του κατά το διάστημα της καραντίνας και του πρώτου κύματος της πανδημίας, είχε ζητήσει 15 μαθητές ανά τμήμα σε κάθε σχολείο.

Κάτι που όμως δεν έγινε από την κυβέρνηση που έθεσε ως προτεραιότητα τη χρήση της μάσκας. Πάντως, οι καταλήψεις αποτελούν και αυτές εστίες κινδύνου και διασποράς, αφού είναι άγνωστο αν τηρούνται τα μέτρα από τους καταληψίες.

Όπως και να έχει σε όλη τη χώρα παραμένουν 200 σχολεία κλειστά από καταλήψεις, σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν και οι 96 καταχωρήσεις που αναφέρει το υπουργείο Παιδείας για τα τμήματα που είναι κλειστά εξαιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού.