Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις των καρναβαλικών πληρωμάτων με τον δήμο εξακολουθεί να μη βρίσκεται σε ένα τόσο καλό σημείο, ειδικότερα μετά τα όσα έγιναν στις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ και το ζήτημα της μετεγκατάστασής τους σε άλλο χώρο.

Ένα ζήτημα που για την ώρα μένει ανοικτό, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από τον Καρναβαλικό Οργανισμό.

Οι καρναβαλιστές εξακολουθούν να ζητούν μία καρναβαλική στέγη για τις δημιουργίες τους, ενώ υπάρχει και ένα γενικότερο παράπονο από τη στάση της δημοτικής αρχής.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι των πληρωμάτων σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να απέχουν από την τελετή απονομής των βραβείων του Κρυμμένου Θησαυρού που είναι να γίνει απόψε στα Παλαιά Σφαγεία.

Θα είναι μία κίνηση στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για το καρναβαλικό τους "σπίτι", έτσι ώστε να ακουστεί η φωνή τους δια της απουσίας τους από μία επίσημη τελετή που γίνεται στο πλαίσιο του καρναβαλικού φεστιβάλ.

Ωστόσο, είναι άγνωστο αν υιοθετήσουν αυτή τη στάση το σύνολο των καρναβαλικών πληρωμάτων που είναι να βραβευτούν, καθώς η κατεύθυνση είναι να πράξει ο καθένας όπως νομίζει.

Το σίγουρο είναι ότι η αποψινή τελετή θα έχει ενδιαφέρον. Θυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα πληρώματα προχωρούν σε μία μορφή διαμαρτυρίας απέναντι στο δήμο.

Πριν από μερικούς μήνες είχαν προχωρήσει σε μία καρναβαλική κινητοποίηση στην πλατεία Γεωργίου, μπροστά από το θέατρο Απόλλων (φωτό εξωφύλλου), που είχε κάνει αίσθηση.