Σήμερα εκδικάστηκε στο δικαστήριο της Πάτρας η υπόθεση δύο πρώην εργαζομένων του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου «ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θεόδωρος Τουλγαρίδης ήταν παρών στο δικαστήριο, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και του Δ.Σ. του Οργανισμού, για να στηρίξει το δικαίωμα στην εργασία των συγκεκριμένων εργαζόμενων. Υποστήριξε τις εργαζόμενες καταθέτοντας στο δικαστήριο την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ, που αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με τις δύο πρώην εργαζόμενες του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, που είχαν προσληφθεί και βάσει του ν. 4412/2016, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, ήθελα να βεβαιώσω ότι, ουσιαστικά κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας μας και τις είχε ανατεθεί συγκεκριμένο έργο, με τακτικό καθημερινό ωράριο εργασίας.

Με την πολυετή εργασία τους ήσαν έμπειρες και απαραίτητες στην υπηρεσία και ελλείψει μόνιμου προσωπικού τις χρειαζόμασταν. Αυτά συνέβησαν παρά το ότι οι συμβάσεις τους ήσαν ανεξαρτήτων υπηρεσιών. Πιστεύω ότι, είναι δίκαιο και αυτές οι εργαζόμενες να μονιμοποιηθούν, όπως και όσοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Ο Κοινωνικός Οργανισμού του Δήμου Πατρέων άλλωστε, είχε και έχει μεγάλες ελλείψεις μόνιμου προσωπικού και μέχρι τώρα τα αιτήματά μας προς το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχουν ικανοποιηθεί».

Αξίζει να αναφέρουμε πάντως ότι κάτω από το post της είδησης στην σελίδα του δήμου, υπάρχει σχόλιο του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γρηγόρη Αλεξόπουλου που αναφέρει τα εξής:

«Δυστυχώς συνέβη ακριβώς το αντίθετο! Ο Πρόεδρος και ο δικηγόρος του Δήμου ζήτησαν να απολυθούν οι εργαζόμενες με βάση την νομοθεσία! Δεν είναι δυνατόν να γράφονται τέτοια ψέματα! Είναι λυπηρό!».