Μια μικρή αυξητική, αλλά ταυτόχρονα ανησυχητική τάση της διασποράς στην κοινότητα της Αχαΐας, έχει καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες μέσα από τα κρούσματα που ανακοινώνει καθημερινά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Συγκεκριμένα, στην Αχαΐα καταγράφτηκαν την Τετάρτη τέσσερα νέα κρούσματα, ενώ μία μέρα νωρίτερα είχαν καταγραφεί πέντε. Εννέα κρούσματα, δηλαδή, μέσα σε δύο μέρες.

Συνολικά ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί την τελευταία εβδομάδα στην Αχαΐα φτάνει τις 18 με 20 περιπτώσεις, ορισμένες όμως εκ των οποίων συνδέονται μεταξύ τους και προέρχονται από τις ίδιες εστίες. 

Πάντως, υπάρχει μία αυξητική τάση καθώς από το ένα ή τα δύο κρούσματα που είχαν πριν από ένα δεκαήμερο, έχουμε πάει στα τέσσερα και στα πέντε, κάτι βέβαια που θα φανεί μέσα από τις επόμενες καταγραφές. 

Στο μεταξύ και στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφτηκαν την Τετάρτη δύο νέα κρούσματα, με τον νομό να παρουσιάζει και αυτός μία μικρή, αλλά σταθερή διασπορά.

Σε γενικές γραμμές η πορεία του κορωνοϊού στο σύνολο της περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδος, εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλό σημείο και η υγειονομική κατάσταση της περιοχής σε σύγκριση με άλλα μέρη της χώρας είναι αρκετά καλύτερη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα επισημαίνουν οι ειδικοί και οι επικεφαλής των υγειονομικών αρχών της περιοχής, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς παραμένουμε σε μία κομβική περίοδο, τόσο με το άνοιγμα των σχολείων, όσο και το ξεκίνημα της ακαδημαϊκής χρονιάς στο Πανεπιστήμιο Πατρών.