Επιστολή προς όλους τους διευθυντές των σχολικών μονάδων έχει αποστείλει εδώ και δύο μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας, Ανδρέας Ζέρβας.

Στην επιστολή του αυτή, ζητά από τους διευθυντές να εφαρμόζουν τους νόμους σχετικά με το φαινόμενο των καταλήψεων, τονίζοντάς τους ότι είναι υπεύθυνοι για την ομαλή λειτουργία του σχολείου τους.

Επίσης, επισημαίνει ότι η διεύθυνση του έχει ενημερωθεί για τις ημέρες αυτές ότι δεν υπάρχει ομαλή λειτουργία σε πολλές από τις σχολικές μονάδες, λόγω των καταλήψεων, με αποτέλεσμα οι μαθητές να αποχωρούν από το σχολείο, χωρίς να γίνεται μάθημα.

Τονίζει ότι ο διευθυντής της κάθε σχολής μονάδας και ο σύλλογος των διδασκόντων καθηγητών οφείλουν να εισέρχονται στο χώρο του σχολείου και να πηγαίνουν στις αντίστοιχες αίθουσες διδασκαλίας.

Στην ουσία ο κ. Ζέρβας στην επιστολή του "πιέζει" τους διευθυντές και τους καθηγητές της κάθε σχολικής μονάδας για να σταματήσουν τις καταλήψεις, κάνοντας τα προβλεπόμενα όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η επιστολή έχει προκαλέσει ορισμένες αντιδράσεις στους εκπαιδευτικούς κύκλους, με αρκετούς εκπαιδευτικούς να υποστηρίζουν ότι δεν είναι η δουλειά τους αυτή.

Από την άλλη μεριά, αξίζει να αναφέρουμε, ότι τις περασμένες ημέρες δεν ήταν λίγοι οι γονείς που ζητούσαν από τη Δευτεροβάθμια να πιέσει τους καθηγητές και τους διευθυντές των σχολείων για το θέμα των καταλήψεων.

Σημειώνουμε ότι οι καταλήψεις συνεχίζονται στην Πάτρα και την Αχαΐα, με πάνω από 30 σχολικές μονάδες να μην κάνουν μάθημα, εστιάζοντας τις κινητοποιήσεις τους στο θέμα των αποστάσεων και των πολλών μαθητών σε κάθε τμήμα, εν μέσω πανδημίας.