Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία ενός 81χρονου μέσα στο σπίτι του στο Πέραμα, στις 24 Αυγούστου. Δράστης ένας 35χρονος, ο οποίος ήταν «βαφτιστήρι» της γυναίκας του άτυχου ηλικιωμένου.

Το θύμα είχε βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις του, μεσημβρινές ώρες της συγκεκριμένης ημέρας, κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί στη μονοκατοικία όπου διέμενε μόνος του, ωστόσο αργότερα διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύματα από μαχαίρι στον λαιμό και το σώμα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε πως δράστης είναι ένας 35χρονος, γείτονας του θύματος, τον οποίο μάλιστα είχε βαφτίσει η σύζυγος του θύματος, η οποία είχε πεθάνει πριν από χρόνια.

Όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης είχε εισέλθει στην οικία του 81χρονου με σκοπό την κλοπή, το θύμα όμως επέστρεψε και ο δράστης τον κτύπησε με μαχαίρι. Στη συνέχεια, αφού αφαίρεσε την τραπεζική κάρτα και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του θύματος, έβαλε φωτιά στο σπίτι προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του και διέφυγε αφαιρώντας και το προαναφερόμενο όχημα.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά και εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο 35χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, ναρκωτικά και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.