Συνάντηση με το προεδρείο των εργαζομένων στις Τ.Ο.Μ.Υ πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας, αρμοδίου για θέματα υγείας Χαράλαμπου Μπονάνου. Συγκεκριμένα, τον επισκέφθηκαν ο Παναγιώτης Κανελλάκης, πρόεδρος, γενικός ιατρός, ο Δημήτριος Άνθιμος, ταμίας, διοικητικός υπάλληλος και η Ρεβέκα Κολλιοπούλου, μέλος, επισκέπτρια υγείας.

Κατά τη συνάντηση το ΔΣ αναφέρθηκε στα εργασιακά ζητήματα που απασχολούν τους γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό και διοικητικό προσωπικό στις εν λόγω υγειονομικές μονάδες. Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Κανελλάκης επικεντρώθηκε γενικότερα στο θέμα της προοπτικής της λειτουργίας στον ευρύτερο χώρο του εθνικού συστήματος υγείας.

Σε δήλωσή του ο κ. Μπονάνος, τόνισε: «Θα μεταφέρω στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας τα αιτήματα των εργαζομένων με τη θετική εισήγηση της Περιφέρειας να ενσωματωθούν οι δομές ΤΟΜΥ στα Κέντρα Υγείας. Είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα αξιόπιστο σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης που να καλύπτει όλον τον πληθυσμό, ιδιαίτερα τώρα, σε συνθήκες πανδημίας.

Στην προσπάθεια αυτή του ανασχηματισμού και της ανασυγκρότησης, οι εργαζόμενοι στα ΤΟΜΥ έχουν ρόλο και η παρουσίας τους μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη ενός κοινωνικού δικτύου αξιοποίησης πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Η Περιφερειακή Αρχή και ιδιαίτερα ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τη συνέχιση του προγράμματος το οποίο λήγει το 2022, ώστε απρόσκοπτα να συνεχίζεται η χρηματοδότηση και η κάλυψη αναγκών της περίθαλψης».