Χαμό έχει προκαλέσει η ενέργεια του ενός διευθυντή να βάλει το αμάξι του στην πύλη του σχολικού συγκροτήματος, σε περιοχή έξω από το κέντρο της Πάτρας, για να σταματήσει την κατάληψη που έκαναν οι μαθητές.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε αντιδράσεις με τους μαθητές να κατηγορούν τη διεύθυνση για το άνοιγμα του σχολείου με αυτόν τον τρόπο, τονίζοντας ότι οι ίδιοι το μόνο που ήθελαν ήταν να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού και την εγκληματική πολιτική (έτσι την χαρακτηρίζουν) της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκάλεσε η ανάρτηση που έγινε στην σελίδα του ίδιου σχολείου από άγνωστο συντάκτη που έκανε λόγο για «ανθρωπάκια» και για «αμόρφωτους» γονείς, εννοώντας προφανώς ότι υποστηρίζουν την κατάληψη των μαθητών.

Οι μαθητές σε άλλη σελίδα στο facebook που είναι για τις μαθητές και φοιτητικές καταλήψεις,  κάνουν λόγο για στοχοποίηση τόσο δική τους, όσο και του σχολείου τους, από τη στιγμή που η σελίδα δεν εκπροσωπεί τον συντάκτη, αλλά το σχολείο τους.

Να σημειωθεί ότι η ανάρτηση στην σελίδα του σχολείου κατέβηκε λίγο μετά, προφανώς από τον ίδιο τον άγνωστο συντάκτη που την ανέβασε.