Κάλεσμα στους Πατρινούς για να περάσουν μια βόλτα από τα Παλαιά Σφαγεία στην Ακτή Δυμαίων, αλλά και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του καρναβαλικού φεστιβάλ και θεάτρου απευθύνει η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Ήρα Κουρή.

Στο Παλαιά Σφαγεία έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για τις εκθέσεις «Εκ – μαγεία» και «Μεταμόρφωση – Μέθεξις» με τους επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα πηγαίνοντας στο χώρο, να δουν από κοντά μία διαφορετική πτυχή του Καρναβαλιού, που δεν έχει να κάνει με το γλέντι και τη διασκέδαση, αλλά με την τέχνη.

Όπως φαίνεται μέσα από τις εκθέσεις αυτές στους χώρους των Παλαιών Σφαγείων, το Καρναβάλι, είναι πάνω από όλα τέχνη, μία τέχνη που η Πάτρα όχι μόνο γνωρίζει καλά, αλλά ξέρει να την εξελίξει και να τη διαμορφώνει.

Εντύπωση κάνει επίσης στον επισκέπτη η έκθεση των αρχειακών καρναβαλικών φωτογραφιών που αναδεικνύουν την ιστορία του καρναβαλιού και τη συνέχεια που έχει αυτός ο θεσμός για την Πάτρα.

Επίσης, μέσα από τις τοποθετήσεις των καρναβαλικών στοιχείων στον υπαίθριο χώρο των Παλαιών Σφαγείων, διακρίνεται διάχυτο το πνεύμα σχολιασμού και καυτηριασμού της σύγχρονης επικαιρότητας.

Τα καρναβαλικά στοιχεία που συνθέτουν το άρμα του κορωνοϊού, φτιαγμένα από τους τεχνίτες του Καρναβαλικού Συνεργείου, κοσμώντας το χώρο, βάζουν απευθείας τον επισκέπτη στο πνεύμα του Πατρινού Καρναβαλιού.

«Καλούμε τους Πατρινούς να επισκεφτούν τον χώρο των Παλαιών Σφαγείων, που είναι το επίκεντρο του καρναβαλικού φεστιβάλ και να δουν από κοντά όσα έχουμε δημιουργήσει εκεί.

Έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που βγαίνει τόσο μέσα από την παράδοση του Πατρινού Καρναβαλιού, όσο και μέσα από το διονυσιακό πνεύμα, έτσι όπως αυτό μεταλαμπαδεύεται στη λαϊκή παράδοση» τονίζει η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού.


Αξίζει να αναφέρουμε ότι η διαμόρφωση των χώρων που θα βρίσκονται στα Παλαιά Σφαγεία και όλο το πλάνο λειτουργίας θα αποφασιστεί από τη διεπιστημονική επιτροπή στο επόμενο διάστημα μετά το καρναβαλικό φεστιβάλ όταν ανοίξει το Καρναβαλικό Μουσείο και τα υπόλοιπα που περιλαμβάνονται στη μελέτη του έργου που έγινε μέσω του προγράμματος SPARC.

Το μεγάλο στοίχημα πάντως για το χώρο των Παλαιών Σφαγείων δεν αλλάζει. Να δώσει μία δυναμική εξωστρέφειας στο θεσμό του Πατρινού Καρναβαλιού που να κρατάει όλο το χρόνο, φέροντας επισκέπτες και να δείξει ότι το Καρναβάλι της Πάτρας είναι τέχνη που δεν έχουν οι άλλες πόλεις και κατά αυτή την έννοια διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα Καρναβάλια της Ελλάδος.