Ούτε ο τρίτος μειοδότης στο διαγωνισμό που είχε γίνει για το έργο στις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ, δέχτηκε να προχωρήσει στην ανάληψη της εργολαβίας.

Έτσι τα πράγματα ξεκινούν σχεδόν και πάλι από την αρχή για το πολυχώρο – πολιτιστικό κέντρο που είναι να αναγερθεί στον συνοικία των Ιτεών.

Το έργο θα δημοπρατηθεί ξανά και θα πρέπει έτσι να ξεκινήσουν και πάλι αυτές οι διαδικασίες για να έρθει η προκήρυξη του διαγωνισμού στον «αέρα», κάτι που σημαίνει ότι η έναρξη των εργασιών θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο.  

Ωστόσο, σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής, δεν υπάρχει θέμα για την χρηματοδότησή του και ούτε το έργο βγαίνει εκτός του προγράμματος.

Όμως σίγουρα από εδώ και στο εξής θα πρέπει να γίνουν γρήγορες και άμεσες κινήσεις για να ξεκινήσει ένα έργο στο οποίο η δημοτική αρχή στηρίζει πολλά, τονίζοντας ότι θα αναβαθμίσει πολιτιστικά τις νότιες συνοικίες της Πάτρας και θα αποτελέσει μία κυψέλη πολιτισμού και αναψυχής για τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο.

Θυμίζουμε ότι η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά την άρνηση τόσο του πρώτου ανάδοχου, όσο και του δευτέρου για να αναλάβει το έργο.

Ο πρώτος ανάδοχος αρνήθηκε ύστερα από την καθυστέρηση που σημειώθηκε για το ξεκίνημα των εργασιών, αφού η δημοτική αρχή είχε δώσει παράταση στο ζήτημα της εκκένωσης του χώρου από τα καρναβαλικά πληρώματα που εδώ και 17 χρόνια τον είχαν μετατρέψει στο καρναβαλικό τους εργαστήρι.

Στο μεταξύ, σε ότι αφορά το χώρο που είναι να μετεγκατασταθούν τα καρναβαλικά πληρώματα το ζήτημα παραμένει ανοικτό.

Σύμφωνα με κύκλους της Μαιζώνος και με βάση την ενημέρωση που έχουν μέχρι ώρας καρναβαλιστές, ο χώρος έχει βρεθεί.

Όμως θα πρέπει να γίνουν κάποιες απαραίτητες εργασίες και αυτό θα γίνει με χρήματα από προγράμματα που είναι να τρέξει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, σε συνεργασία με τον δήμο.

Ωστόσο, σε ότι αφορά το θέμα που βρίσκεται ο χώρος αυτός και ποιος είναι, επικρατεί σιγή ιχθύος από τους αρμόδιους.