Η πέμπτη τοιχογραφία στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 5 είναι πλέον έτοιμη! 

Ο καλλιτέχνης της street art, Leandro Bustamante με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο El Reina, ο οποίος ταξίδεψε από το Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης, δημιούργησε στον αστικό ιστό της Πάτρας μία ακόμα εντυπωσιακή μεγάλου μεγέθους τοιχογραφία. Τον τοίχο της πολυκατοικίας στην οδό Βενιζέλου 208 στην Πάτρα, κοσμεί πλέον μία από τις ξεχωριστές δημιουργίες του.

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι στο επίκεντρο της τοιχογραφίας που δημιούργησε ο Leandro Bustamante, ιδιαίτερα η ανθρώπινη επαφή και ο τρόπος που αυτή διαμορφώνεται σε συνθήκες δύσκολες, όπως αυτή που διανύουμε τώρα με την πανδημία. Η χαρακτηριστική παλέτα χρωμάτων που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης σε όλα τα έργα του, καθώς και ο «κατακερματισμός του καμβά του» σε διαφορετικά επίπεδα, δίνει την έννοια της συνεχούς κίνησης, όπως και οι σχέσεις των ανθρώπων συνεχώς εξελίσσονται και δεν είναι ποτέ στατικές.

Οι δύο ανθρώπινες φιγούρες που αντικρίζουν η μία την άλλη μοιάζουν να μάχονται μεταξύ τους, να αγκαλιάζονται  ή να χορεύουν ή ακόμα και να παρατηρεί η μία την άλλη, όπως παρατηρούμε όλοι τον εαυτό μας, καθώς αυτός εξελίσσεται μέσα το χρόνο.

Σας προσκαλούμε να θαυμάσετε το έργο από κοντά!

Το ArtWalk 5 τελεί υπό την συνδιοργάνωση: της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών: Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και του μεγάλου χορηγού: Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ).