Υλικά

200 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας

230 ml κρέμα γάλακτος

30 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη μαύρη σοκολάτα με ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια τα προσθέτουμε σε μια μια κατσαρόλα μαζί με 30 ml κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μίξερ χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να έχουμε μια κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη. Ρίχνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και τη χτυπάμε με ένα σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα σιγά σιγά, σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Σε αυτό το σημείο η μους είναι έτοιμη και τη μεταφέρουμε σε ποτήρια. Εάν θέλουμε διακοσμούμε με φρούτα του δάσους ή ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα.

Πηγή: govastileto.gr