Σε λειτουργία τίθεται ειδική εφαρμογή για την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πανδημία ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, δημιουργείται ειδική πλατφόρμα για την ενημέρωση της εξέλιξης του κοροναϊού ανά περιοχή, καθώς και τα μέτρα που ισχύουν.

Όπως είπε, δημιουργείται ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr όπου οι πολίτες θα βλέπουν τον χάρτη της Ελλάδας με δύο βαθμίδες, ανά δήμο και ανά περιφερειακή ενότητα.

«Θα μπορούν να δουν τον βαθμό επικινδυνότητας που ισχύει τη δεδομένη χρονική στιγμή για την περιοχή αυτή. Κάθε δήμος και περιφερειακή ενότητα θα είναι χρωματισμένος ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας με πράσινο, με κίτρινο, με πορτοκαλί και με κόκκινο» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, ο πολίτης θα μπορεί να εισάγει τον ταχυδρομικό του κώδικα για να δει τι ισχύει σε επίπεδο μέτρων. Επίσης, θα υπάρχει πίνακας που θα αναλύονται τα μέτρα που ισχύουν ανά χρώμα επικινδυνότητας και ανά δραστηριότητα. Τι ισχύει για κάθε δραστηριότητα, όπως σχολεία, ΜΜΜ, άθληση, εστιατόρια.

Η πλατφόρμα θα αναρτηθεί από την Παρασκευή στην κυβερνητική ιστοσελίδα.

Αναστέλλονται υπαίθριες παραστάσεις
Παράλληλα, αναφέρθηκε στα ειδικά μέτρα που ισχύουν για το χώρο του θεάματος και είπε ότι από την Πέμπτη αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες παραστάσεις.

Το μέτρο δεν αφορά τα θερινά σινεμά, ενώ στον βαθμό που είναι εφικτό θα γίνεται livestreaming μετάδοση από την ΕΡΤ των παραστάσεων που αναστέλλονται.

Το ενδεχόμενο lockdown
Σε σχέση με όσα ακούγονται για ενδεχόμενο lockdown, ο υφυπουργός σημείωσε πως «ο σκοπός είναι να μην πάμε σε επόμενα μέτρα. Γι’ αυτό θα πρέπει να εφαρμόζουμε τα ισχύοντα. Αντί να αναλωνόμαστε σε σενάρια, ας φροντίσουμε να περάσουμε και αυτή τη φάση με επιτυχία».