«Φουντωμένο» παραμένει το κύμα των καταλήψεων στα σχολεία της Πάτρας, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που κάνουν μάθημα, σε εποχές κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά, μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας τα σχολεία που έκαναν κατάληψη ήταν κοντά στα 40 και στη συνέχεια (έως το απόγευμα της ίδιας ημέρας) μειώθηκαν στα 32.

Συγκεκριμένα τα σχολεία που ήταν σε κατάληψη ήταν τα εξής από Γυμνάσια: 1ο, 10ο, 11ο, 14ο, 15ο, 17ο, 18ο και τάξεις Κωφών και Βαρηκόων, 19ο, 1ο Παραλίας, 20ό, 21ο, 2ο Παραλίας, 3ο, 4ο Αιγίου, 6ο, 7ο, 8ο, 9ο, Χαλανδρίτσας, Αιγείρας, Δεμενίκων, Κ. Αχαΐας, Ρίου, Σαραβαλίου, Μουσικό, Πειραματικό Παν/μίου.

Από Λύκεια τα παρακάτω: 1ο, 11ο, 12ο, 13ο, 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου, 1ο ΕΠΑΛ Πάτρας, 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 6ο ΕΠΑΛ, 7Ο ΕΠΑΛ, 7ο, 8ο, Καστριτσίου, Αιγείρας, Βραχνεΐκων, Δεμενίκων, Κ. Αχαΐας, Παραλίας, Ρίου, Μουσικό και Πειραματικό Παν/μίου.

Τα περισσότερα από αυτά παραμένουν σε κατάληψη και σήμερα Τρίτη. Στο μεταξύ αίσθηση έκανε η δήλωση του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, που βρέθηκε στη χθεσινή πορεία των μαθητών και τόνισε ότι είναι μαζί τους, στο πλευρό τους για τις κινητοποιήσεις.  

Η δήλωση του δημάρχου προκάλεσε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου και από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.