Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι σε ανάρτηση του στο δικό του μπλογκ ζητάει να του επιστραφούν τα ρούχα που φορούσε στις 20 Αυγούστου όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Όμσκ, καθώς θεωρεί ότι μπορούν να συνιστούν σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο, ενώ εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το ότι δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τη δηλητηρίαση του.

«Πριν δώσουν την άδεια για να με μεταφέρουν στη Γερμανία, μου έβγαλαν όλα τα ρούχα και με έστειλαν γυμνό. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι στο σώμα μου βρέθηκε Novichok και η μόλυνση λόγω επαφών είναι αρκετά πιθανή, τα ρούχα μου είναι ένα σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο» γράφει ο Ναβάλνι και απαιτεί «να πακετάρουν προσεκτικά τα ρούχα μου σε συσκευασία σελοφάν και να μου τα επιστρέψουν».

«Προσπάθησαν να με σκοτώσουν…»
Ο Ναβάλνι για πρώτη φορά γράφει ο ίδιος ότι «προσπάθησαν να τον σκοτώσουν με δηλητηριώδη ουσία που χρησιμοποιεί ο στρατός». Παράλληλα, επισείει την προσοχή στο γεγονός ότι έχει λήξει η προθεσμία διενέργειας «προανακριτικής διαδικασίας» όσον αφορά στην υπόθεση του, καθώς έχουν περάσει από την ημέρα της δηλητηρίασης του ήδη 30 ημέρες.

Ο Ναβάλνι επισημαίνει ότι δύο ανεξάρτητα εργαστήρια στη Γαλλία και τη Σουηδία, καθώς και το γερμανικό ειδικό εργαστήριο του γερμανικού στρατού, επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του Novichok στον οργανισμό του. «Ωστόσο στη ρωσική πολιτική και νομική πραγματικότητα αυτό δεν υπάρχει…«Στην Ρωσία δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, αλλά υπάρχει ‘προανακριτική διαδικασία’ για την εισαγωγή μου στο νοσοκομείο. Δημιουργείται η εντύπωση ότι δεν έπεσα σε κώμα όταν ήμουν στο αεροπλάνο, αλλά ότι γλίστρησα στο σουπερμάρκετ και έσπασα το πόδι μου» γράφει ο Ναβάλνι.

Ο Αλεξεί Ναβάλνι ευχαριστεί για τη συμπαράσταση την σύζυγό του Γιούλια καθώς, όπως λέει, «έγινε καλά χάρη σ’ αυτήν». «Η κάθε έλευση της ήταν στην κυριολεξία θεραπευτική και η προσδοκία της αναμονής ήταν σαν ντοπαμίνη. Όπως και να ακούγεται η επεξήγηση της επιστήμης και της ιατρικής, τώρα γνωρίζω επακριβώς από τη δική μου πείρα, ότι η αγάπη θεραπεύει και σε επαναφέρει στην ζωή. Γιούλια, εσύ με έσωσες και ας το γράψουν αυτό στα συγγράμματα της νευροβιολογίας» έγραψε ο Ναβάλνι στην ανάρτηση του στο Instagram.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ