Νέος αέρας έρχεται στο λιανικό εμπόριο της Πάτρας και αυτό δεν αφορά μόνο τον τομέα των σούπερ μάρκετ και των τροφίμων, έναν από τους ελάχιστους κλάδους που δεν θίχτηκαν από την πανδημία, αλλά και άλλα είδη εμπορίου.

Όπως ήδη έχει γραφτεί στον τομέα του σούπερ μάρκετ και των πολυκαταστημάτων μέσα στους επόμενους μήνες είναι να ανοίξουν τέσσερα μαγαζιά (τρία αρχικά και ένα στη συνέχεια) από αλυσίδα που προέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα.

Παράλληλα, μία ακόμα επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα των σούπερ μάρκετ και λειτουργούσε στην Πάτρα μέχρι ώρας ένα κατάστημα, πρόκειται να ανοίξει σε χώρο στο κέντρο της Πάτρας.

Μένοντας πάντα στον συγκεκριμένο χώρο δύο από τις μεγαλύτερες ελληνικές αλυσίδες που λειτουργούν σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα είναι να προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις στην Πάτρα.

Η μία εξ αυτών έχει προχωρήσει μάλιστα σε εργασίες, ενώ η άλλη που είχε ανοίξει δύο καταστήματα πριν από ένα χρόνο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο στις συζητήσεις για της νέες κινήσεις που θα κάνει (έχει γραφτεί ότι πρόκειται να ανοίξει κατάστημα στο πρώην Σταυριανό στα Ψηλαλώνια).

Όμως οι νέες κινήσεις δεν αφορούν απλώς και μόνο το χώρο των σούπερ μάρκετ. Αλυσίδα καταστημάτων παιχνιδιών, με ελληνική προέλευση, ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανοίξει το πρώτο της μαγαζί στην Πάτρα. Ο χώρος που θα στεγαστεί δεν έχει γίνει γνωστός έως τώρα.

Τέλος, υπάρχει φυσικά και το τεράστιο ακίνητο που είναι να φτιαχτεί στο χώρο της πρώην ΑΒΕΞ από ελληνική εταιρεία που αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα μεγάλης πολυεθνικής στον χώρο των επίπλων και της διακόσμησης.

Μένει να δούμε πόσες θέσεις εργασίας θα προσφέρουν αυτά τα νέα καταστήματα σε Πατρινούς και αν αποτελέσουν τροχοπέδη για τη λειτουργία των τοπικών μαγαζιών και επιχειρήσεων της εδώ αγοράς.