Ο Δημόσιος Διάλογος για να γίνει η Αιγιάλεια ανώτερος αειφόρος τουριστικός προορισμός άρχισε! 

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του έργου «Food Art Movement Energy – the Road to Country Experience» στους πολίτες και τους φορείς της περιοχής πραγματοποιήθηκε από τον εντεταλμένο σύμβουλο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Αιγιαλείας, Βασίλη Χριστόπουλο, την Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, στο εστιατόριο Λιόπετρο. Σε αυτήν την όμορφη καλοκαιρινή βραδιά που οι διοργανωτές (ΔΗΚΕΠΑ και Δήμος Αιγιαλείας) φρόντισαν να γεμίσει με απολαυστικές γεύσεις και εξαίσιες μουσικές, παρουσιάστηκαν από τους συνεργάτες του ERFC, του άλλου Έλληνα εταίρου του έργου FAME ROAD, οι πρώτες ιδέες που έχουν υποβληθεί από Φορείς, Ενεργούς Πολίτες, Εταιρίες και Συλλόγους, με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών στην Αιγιάλεια.  Οι ιδέες και οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί βρίσκονται στη σελίδα https://fameroad.eu/submissions/. Να σημειωθεί ότι οι προτάσεις είναι στα αγγλικά δεδομένου ότι στοχεύουν σε διεθνές κοινό. 

Μετά την ευρεία αποδοχή και τη θετική αντιμετώπιση του Δημόσιου Διαλόγου, προσκαλούνται και άλλοι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν προτάσεις στην ιστοσελίδα του έργου www.fameroad.eu. Η κατάθεση των προτάσεων μπορεί να γίνει είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά, στην αντίστοιχη φόρμα που βρίσκεται στην αρχική ιστοσελίδα του έργου.

Το FAME Road στον επόμενο τόνο, θα προσκαλέσει σε συζήτηση (στρογγυλή τράπεζα) όλους τους ενδιαφερόμενους που έχουν καταθέσει την ιδέα τους, εστιάζοντας στην υλοποίηση των προτάσεών τους και στις δυνατότητες ανάδειξης της περιοχής σε τουριστικό προορισμό. 

Το FAME ROAD είναι ένα από τα  έργα που εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση κατά την πρώτη πρόσκληση του προγράμματος Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020. Πρόκειται για ένα διμερές πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και με εθνική συμμετοχή των δύο κρατών μελών (Ιταλία και Ελλάδα). Το πρόγραμμα αποσκοπεί στον καθορισμό μιας στρατηγικής διασυνοριακής ανάπτυξης μεταξύ της Απουλίας και της Ελλάδας για την προώθηση μιας δυναμικής οικονομίας βασισμένης σε έξυπνα, βιώσιμα και χωρίς αποκλεισμούς συστήματα, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών των περιοχών αυτών.