class="kvgmc6g5 cxmmr5t8 oygrvhab hcukyx3x c1et5uql" style="text-align: center;">Η Zackie ήταν μια από εμάς,μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας genderqueer, drag περσόνα, αντιφασίστρια, οροθετική διαταράσσοντας την ετεροκανονική κοινωνία, που τελικά δολοφονήθηκε με τον πιο βάναυσο τρόπο από όλα αυτά που πολεμούσε όσο ζούσε.
Στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 η Zackie δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι στην οδό Γλαδστώνος από ιδιοκτήτες, αστυνομικούς και δεκάδες νοικοκυραίους που κοιτούσαν με απαθή βλέμματα, βιντεοσκοπούσαν ή επικροτούσαν το απάνθρωπο έγκλημα που γινότανε μπροστά τους.
Ακολούθησε από τα ΜΜΕ μια απροκάλυπτη παραπληροφόρηση ενοχοποιώντας τον Ζακ και τα οποία βασίστηκαν στις τοξικοφοβικές, ομοφοβικές, HIV-φοβικές αντιλήψεις της κοινωνίας. Όλη αυτή η κατάσταση πυροδότησε έναν κοινωνικό κανιβαλισμό με σκοπό τη συγκάλυψη των θυτών (μπάτσοι – νοικοκυραίοι ) και τη δικαιολόγηση της δολοφονίας ως πράξη προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας. Βλέπουμε ότι η αξίας της ανθρώπινης ζωής μέσα στον εθνοπατριαρχικό καπιταλισμό υποβαθμίζεται συνεχώς εφόσον αυτή δεν τηρεί τα κυρίαρχα κοινωνικά ταξικά πρότυπα και μετατρέπεται σε νούμερα τηλεθέασης μέσα από χυδαία γκάλοπ και δημοσκοπήσεις.
Δύο χρόνια μετά την δολοφονία της και ενώ η δίκη ακόμα εκκρεμεί οι δολοφόνοι συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, πηγαίνοντας χεράκι χεράκι με την εξουσία τραμπουκίζοντας ακόμα και σήμερα αλληλέγγυ@ άτομα.
Την ίδια στιγμή η αστυνομική βία και καταστολή έχει ενταθεί σε μεγάλο βαθμό με καταλήψεις να εκκενώνονται για να γίνουν κερδοφόρες για το κράτος ιδιοκτησίες, με τις διώξεις εις βάρος προσφυγ(ισσ)ών και μεταναστ(ρι)ών ( Βλ. Και στην Πάτρα τα γεγονότα στον Λαδόπουλο), αλλά και τα τελευταία γεγονότα που εξελίσσονται στη Μόρια όπου τα ΜΑΤ και πολίτες τους απαγόρευαν την πρόσβαση στη Μυτιλήνη.
Δεν ξεχνάμε ακόμη επιθέσεις σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα όπως ήταν η πρόσφατη επίθεση και σύλληψη του Ηλία Γκιώνη στα Εξάρχεια από Ματ, αλλά και τη συνεχή βία και τρομοκρατία που βιώνουμε σε πορείες/διαδηλώσεις, στους δρόμους, στις γειτονιές μας.
Όλα αυτά δεν είναι παρά ένα σκέλος ενός συστήματος που τροφοδοτείται καθημερινά από την πατριαρχία και τον καπιταλισμό, αναπαράγει την έμφυλη βία, τον φασισμό, τους βιασμούς, τις γυναικοκτονίες, τις τρανσφοβικές και ομοφοβικές επιθέσεις.
Θα σε δικαιώσουμε Ζακι και στηρίζουμε όλα τη δίκη στις 21 Οκτώβρη 2020 στην Αθήνα.
Για να δικαιώσουμε όλες τις αδελφές μας, που χάθηκαν άδικα, και αυτών που δεν αναφέρθηκαν ποτέ. Για όλα εμάς που δεν μπαίνουμε στα ετεροκανονικά καλούπια που μας επιβάλλουν.
Για να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά σε έναν κόσμο όπου δεν θα διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές και η ύπαρξη μας χωρίς πόλεμο, φασισμό, σεξισμό, τρανσφοβία, ομοφοβία, χονδροφοβία, HIV-φοβια, τοξικοφοβία, slutshaming.
Μέχρι τότε εμείς θα συνεχίσουμε να σηκώνουμε τα δωδεκάποντα μας ψηλά, θα παίρνουμε τα γκλίτερ και τις σκούπες μας και θα παλεύουμε μέχρι αυτός ο κόσμος να μας χωράει όλα μας !
Καλούμε σε πορεία ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, Πλατεία Γεωργίου στις 18:30
ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΟΘΕΤΙΚΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΣΟΓΥΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ
ΜΠΑΤΣΟΙ TV ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ
ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΛΗΣΤΕΙΑ, ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
 
*Θέλουμε όλα να νιώθουμε ασφαλή στην κινητοποίηση. Γι’ αυτό σας παροτρύνουμε να φοράτε μάσκες, κρατάμε αποστάσεις προστατεύοντας τα πιο ευάλωτα αδέρφια μας. Μάτσο και παραβιαστικές συμπεριφορές ΔΕΝ είναι ανεκτές.