Μετά τα τέσσερα κρούσματα που ανακοίνωσε για την περιοχή της Αχαΐας το περασμένο Σάββατο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, η κατάσταση επανήλθε σε μία σταθερότητα, σε ότι αφορά το "χάρτη" της διασποράς στο νομό, καθώς την Κυριακή είχαμε και πάλι μηδέν νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τέσσερα κρούσματα του Σαββάτου προέρχονται από περιοχές εκτός Αχαΐας που είχαν εισαχθεί στο νομό τις περασμένες ημέρες, με τα δύο από αυτά να είχαν βρεθεί στην Αττική.

Αυτές οι εσωτερικές μετακινήσεις, σε συνδυασμό με το άνοιγμα των σχολείων, είναι που ανησυχούν τους ειδικούς για τον κίνδυνο της διασποράς στην περιοχή μας και το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.

Οι εσωτερικές μετακινήσεις θα γίνουν ακόμα περισσότερες με το ξεκίνημα της ακαδημαϊκής χρονιάς και το άνοιγμα του Πανεπιστημίου της Πάτρας, ενώ μία ακόμα πιθανότητα διασποράς αφορά την άμεση επαφή που έχει ο νομός Αχαΐας με την Αττική όπου ο κορωνοϊός είναι σε έξαρση.

Ως γνωστόν δεκάδες επαγγελματίες, πωλητές, αντιπρόσωποι, οδηγοί, έχουν μία καθημερινή επαφή με την Αττική, πηγαίνοντας συχνά ταξίδια στην πρωτεύουσα και επιστρέφοντας αυθημερόν. Το γεγονός αυτό είναι επίφοβο, αφού όση προσοχή και να δείξει κάποιος, ο ιός έχει αποδείξει ότι διαθέτει υψηλό επίπεδο μεταδοτικότητας.

Πάντως, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας η κατάσταση παραμένει σταθερή. Νοσηλεύονται έξι άτομα, το ένα εξ αυτών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ τα υπόλοιπα στην κλινική που έχει διαμορφωθεί για τον κορωνοϊό.