Με κυβερνητική απόφαση 28 μικρά νησιά  κάτω των 1.200 κατοίκων  απηλλάγησαν από πληρωμή του ΕΝΦΙΑ για το 2020 και εφεξής.  Ως εκ τούτου οι υπόχρεοι φορολογούμενοι  μόνιμοι κάτοικοι δεν θα καταβάλλουν αυτόν τον φόρον. Τα νησιά  Βορείου και Νοτίου Αιγαίου είναι κατά περιφερειακές ενότητες. Από την Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου εξαιρέθηκαν τα νησιά,  Αγαθονήσι, Καλόλιμνος, Πλάτη, Τέλενδος, Ψέριμος, Λειψοί, Φαρμακονήσι, Αρκοί και Μαράθι ή Μάραθος. Στην Περιφερειακήν Ενότητα Καλύμνου υπάγεται και η νήσος  Κίναρος.  Η κάτοικος αυτού  φορολογείται; Υποβάλλει δήλωση ΕΝΦΙΑ; Αν έχει απαλλαγεί από αυτά με κυβερνητικήν γενναιοδωρίαν  έχει καλώς. Αν δεν συμβαίνει όμως κάτι τέτοιο  γιατί δεν απηλλάγη του ΕΝΦΙΑ; Την ξέχασαν ή δεν αντελήφθησαν  το νησί οι αποφασίσαντες για τα άλλα;  Οι Βουλευτές των Δωδεκανήσων το ξέχασαν κατά την συζήτηση. στην Βουλήν. Οι Κυκλαδίτες Βουλευτές πως ξέχασαν την   ηρωικήν πατριώτισσά τους;  Το Κίναρος μονίμως  κατοικείται από Αμοργίνους και στην Αμοργόν υπήγετο το νησί καθώς και  τα Λέβιθα. Αυτήν την στιγμήν  τροφοδοσία και κάθε εξυπηρέτηση στο Κίναρος γίνεται με πλοίον από την Αμοργόν άπαξ της εβδομάδος. Γιατί τόση αδιαφορία  ή περιφρόνηση  από τους Κυκλαδίτες ιδίως Βουλευτές;

Η νησίδα Πλάτη  είχε το 2011 δύο κατοίκους. Μακάρι να τους  έχει και σήμερα ή και περισσοτέρους.

Από την Περιφερειακήν Ενότητα Ρόδου, εξαιρέθησαν τα νησιά Μεγίστη (Καστελλόριζο), Τήλος και Χάλκη,

Και εδώ ξεχάστηκε το νησί Ρω.  Έφυγε η Κυρά της Ρω,  αλλά ενδέχεται αύριο να υπάρξει αντικαταστάτης της. Αυτός θα πληρώνει σίγουρα ΕΝΦΙΑ αφού το Νησί δεν έχει εξαιρεθεί. Οι δύο ηρωικές και άκρως τολμηρές κυρίες, μόνιμοι φύλακες των ακριτικών μας περιοχών ξεχάσθηκαν, Στην αείμνηστη Δέσποινα Κυρά της  Ρω εκφράζομεν την ανάμνησή μας. στην Κυρά Ρηνιώ του Κινάρου την ευγνωμοσύνην μας. 

Οι προτείναντες και ψηφίσαντες την διάταξη Νόμου δύνανται να μείνουν εντελώς μόνοι στα νησιά αυτά μίαν ημέραν; Όσον για μίαν χειμωνιάτικην νύκταν δεν τίθεται ερώτημα!