Πρώτη ημέρα της εβδομάδας και το κύμα των καταλήψεων για τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, υπό το φόβο της διασποράς, "φούντωσε" για τα καλά.

Την περασμένη Πέμπτη (Παρασκευή δεν έγιναν μαθήματα λόγω κακοκαιρίας) η εβδομάδα έκλεισε με 11 σχολεία να βρίσκονται υπό κατάληψη.

Πλέον ο αριθμός αυτός έχει τριπλασιαστεί και τα σχολεία που είναι σε κατάληψη στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι 41.

Μάλιστα, σε ορισμένα από αυτά υπήρξαν εντάσεις από μαθητές και γονείς που δεν ήθελαν το σχολείο τους να προχωρήσει σε κατάληψη.

Το γεγονός είναι ότι το κύμα των καταλήψεων φουντώνει για τα καλά στην Πάτρα και αποτελεί ένα πρόβλημα πλέον για την εξέλιξη της ομαλής πορείας της σχολικής χρονιάς.

Το μαθητικό κίνημα δείχνει αποφασισμένο να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και μία από αυτές αναμένεται να γίνει σε λίγη ώρα, στην πλατεία Γεωργίου, εκεί που έχουν δώσει ραντεβού για συγκέντρωση οι μαθητές.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πέρα από τα ζήτημα του κορωνοϊού που είναι το πρωτεύουν για τους μαθητές, ένας λόγος για τις καταλήψεις που γίνονται αφορούν την επέτειο μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τη δίκη της Χρυσής Αυγής που ολοκληρώνεται στις 13 Οκτωβρίου.

Πάντως, η κύρια διαμαρτυρία τους είναι ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα που είναι αρκετά μεγάλος για εποχές πανδημίας, υποστηρίζοντας ότι καμία μάσκα δεν πρόκειται να τους σώσει από τον κορωνοϊό.