Ως «καμπανάκι ότι τα πράγματα δεν θα πάνε καλά τους επόμενους μήνες» χαρακτήρισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ την κατάσταση με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού ειδικά «αν προχωρήσουμε με τους ίδιους ρυθμούς».

«Ας ελπίσουμε ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν» σημείωσε μιλώντας στον Θέμα 104,6 η Ματίνα Παγώνη προσθέτοντας ότι «αν μέσα στον Οκτώβριο που ξεκινούν οι ιώσεις έχουμε τόσα κρούσματα, δεν ξέρουμε τι συμπεριφορά του κορωνοϊού με τις ιώσεις αυτές». Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 170 νέα περιστατικά μόλυνσης στη χώρα.

Τόνισε, μάλιστα, ότι «όσα κρεβάτια και αν μας δώσουν» το πρόβλημα θα παραμείνει αν συνεχίσουν οι ίδιοι ρυθμοί, υπογραμμίζοντας ότι «το είδαμε και στην Ιταλία, όταν φτάσαμε στο σημείο να επιλέγουν ποιον θα βάλουν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και ποιον όχι».

Σε σχετική ερώτηση που της έγινε για το ποιο θα είναι το «σημείο μηδέν» για τα νοσοκομεία, η κυρία Παγώνη απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό γιατί υπάρχουν τρεις παράγοντες:

ο αριθμός των κρουσμάτων
ο αριθμός αυτών που νοσηλεύονται σε κλινικές
ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ χαρακτήρισε, τέλος, «ανησυχητικό» το γεγονός ότι από σήμερα, μπαίνουν με τμήματα για Covid-19 το «Ιπποκράτειο» και το «Λαΐκο». ενώ από την Παρασκευή μπαίνει και το «Γεώργιος Γεννηματάς».

«Αυτό είναι ανησυχητικό γιατί μπαίνουν τρία νοσοκομεία δυνατά που σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει, κάτι προσπαθούμε να προλάβουμε», κατέληξε η κυρία Παγώνη.