Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του καρναβαλικού φεστιβάλ της Πάτρας που ξεκινάει σήμερα και θα κρατήσει έως τις 27 του μήνα.

Τα άρματα έχουν τοποθετηθεί στους προαύλιους χώρους του κτιριακού συγκροτήματος των Παλαιών Σφαγείων, ενώ έχουν γίνει και εργασίες για τη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων.

Σε γενικές γραμμές τα Παλαιά Σφαγεία είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους Πατρινούς που θέλουν να πάρουν μία γεύση και ένα άρωμα από Πατρινό Καρναβάλι, στα τέλη περίπου του Σεπτεμβρίου και να απαλλαχθούν από το άγχος της πανδημίας και το φόβο των συνθηκών κάτω από τις οποίες ζούμε τους τελευταίους μήνες.

Οι εκδηλώσεις που έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του φεστιβάλ προέρχονται από την παράδοση του Πατρινού Καρναβαλιού και το διονυσιακό πνεύμα αυτού, ενώ εμπεριέχουν στοιχεία από χορό, θέατρο δρόμου, ακροβατικά και πολλά άλλα.

Αξίζει να περάσουμε μία βόλτα από τα Παλαιά Σφαγεία, το νέο σπίτι του Πατρινού Καρναβαλιού. Το Καρναβάλι, άλλωστε, είναι ζωή. Πόσο μάλλον για μας τους Πατρινούς που έχουμε μεγαλώσει μαζί του.

Δείτε τις φωτογραφίες του Μαρίνου Σουβαλιώτη από το χώρο των Παλαιών Σφαγείων και τις τελευταίες προετοιμασίες.