Τίποτα δεν άφησε όρθιο ο Δημήτρης Παπανώτας σε ανάρτησή του στο Instagram για το Big Brother αλλά και για τον Ανδρέα Μικρούτσικο και τον Χάρη Βαρθακούρη. Ο δημοσιογράφος, που φέτος επέστρεψε στο Happy Day, «απασφάλισε» τόσο για το χαμηλό επίπεδο των παικτών, όπως αναφέρει, όσο και για τους δύο βασικούς πυλώνες του ριάλιτι τον Ανδρέα Μικρούτσικο αλλά και τον παρουσιαστή Χάρη Βαρθακούρη.

Η ανάρτηση αναφέρει τα εξής:

«Αφού λοιπόν σας ενδιαφέρει ακούστε δύο πράγματα. Αφήστε καταρχήν τις συγκρίσεις. Το big brother είναι το μόνο ριάλιτι χωρίς αντικείμενο. Οπότε καμία σχέση με τα υπόλοιπα όπου πηγαίνεις για να τραγουδήσεις ή να γίνεις μοντέλο ή σεφ ή να φλερτάρεις. Το επίπεδο βέβαια του φλερτ και της ερωτικής διεκδίκησης δεν έχει πάντα να κάνει με την γενικότερη προσωπικότητα του ανθρώπου. Εκεί, αν την δαγκώσεις, μπορεί να ξεφύγεις όποιος κι αν είσαι. Πόσο μάλλον όταν παίζει κι ο γυναικείος ανταγωνισμός…»

«Όσο για το big brother, δε φταίει το κόνσεπτ γιαυτό που βλέπετε. Μια χαρά θα ήταν αν έμπαιναν στο σπίτι άνθρωποι σκεπτόμενοι, με παιδεία κι ενδιαφέροντα. Αν αντί να σκοτώνονται και να πουλάνε κρέας και ματαιοδοξία, βλέπαμε να συζητούν όπως κάνουμε όλοι στις παρέες μας. Να διηγούνται κομμάτια της ζωής τους όπως κάνουμε όταν γνωρίζουμε καινούργιους φίλους. Να φλερτάρουν… Αν το παιχνίδι μας έδειχνε ότι υπάρχουν και σκεπτόμενοι και σοβαροί μετανάστες. Έξυπνες χειραφετημένες γυναίκες. Ομορφάντρες που δεν ζουν μόνο για τους κοιλιακούς τους. Καταλαβαίνετε ελπίζω. Το πρόβλημα λοιπόν είναι ποιους επέλεξαν για μέσα. Με τι κριτήρια. Και θα σας εκπλήξω. Γυναίκα έβαλε την τελική υπογραφή στην επιλογή!!!!! Χωρίς προφανώς καν να σκεφτεί τι συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κανείς για το γούστο της ή το επίπεδο της…»

«Κερασάκι στην τούρτα η επιλογή παρουσιαστή και πάνελ… Ο κεντρικός να τραγουδάει (άσχετο) τα τραγούδια του και τα τραγούδια του μπαμπά… Α και να μας αναφέρει ανά πεντάλεπτο τη σύζυγό του… (αν μπορούσε ας έκανε κι αλλιώς)… Το πάνελ αξιοθρήνητο… Όπως τα περισσότερα πάνελ πασχίζει να φανεί… Ω τι μοίρα για ένα άνθρωπο προχωρημένης ηλικίας και γνωστής… πορείας… Η ψυχολόγος δε, αν δε χτυπήσει μπιέλα τώρα, δε θα χτυπήσει ποτέ. Το βλέπεις το πολιτισμικό σοκ στα μάτια της. Ε, σε κάποιο λάιβ θα τα σκίσει τα πτυχία της…Το βλέπω…Σε άγρα τηλεθέασης και για την τελική κάθαρση… Αυτά. Ελπίζω να μη βιαστείτε οι καλοθελητές να με παρεξηγήσετε ΠΆΛΙ. Αν και δε βαριέσαι…»