Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Χρυσοστόμου στο Enjoy και την δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου με αφορμή τη συμμετοχή στην τηλεοπτική σειρά του ALPHA, «Αγγελική». Ο δημοφιλής ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην επόμενη μέρα της πανδημίας όσο και στο τσουνάμι από ριάλιτι τη φετινή σεζόν!

Το υπουργείο Πολιτισμού πώς θα αντιμετωπίσει το θέμα τους θεάτρου τον χειμώνα μέσα στην πανδημία του κορονοϊού; Δεν πρέπει να λειτουργήσουν οι θεατρικές σκηνές;

Οι ηθοποιοί μέσα στη σεζόν κάναμε τέσσερις δουλειές για να τα βγάλουμε πέρα, με την ανεργία που έχει ο κλάδος λόγω της οικονομικής κρίσης. Τώρα με την πανδημία θα ψάχνουμε δουλειά γενικώς. Αυτό που θα ζήσουμε οι καλλιτέχνες θα είναι ένα τσουνάμι ανεργίας και φτώχειας. Πείνα! Είμαι θυμωμένος και όχι γιατί είμαι ένας περίεργος καλλιτέχνης και έχω ψυχολογικά προβλήματα. Είμαι ένας θυμωμένος καλλιτέχνης, γιατί έχω σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και δεν ασχολείται κανείς με αυτά για να μου τα λύσει. Το κράτος περνά την ευθύνη στους θεατρικούς παραγωγούς του ελεύθερου θεάτρου και τους λέει: «Εγώ σας έχω πει πώς πρέπει να λειτουργείτε, ώρες, μάσκες, αποστάσεις, αν θέλετε να ρισκάρετε». Λυπάμαι πάρα πολύ που το λέω αλλά τους ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες, τους σκηνογράφους και τους ενδυματολόγους θα μας πάρει και θα μας εξοντώσει ένα μεγάλο τσουνάμι οικονομικής ανέχειας και αυτό θα έχει τραγικά αποτελέσματα στην κοινωνία.

Οι ηθοποιοί πάνε στις πρόβες με δικά τους έξοδα, δανείζονται από φίλους και συγγενείς μήπως και ανέβει η παράσταση. Το επάγγελμα μας έχει πάρει τον κατήφορο. Λες «παίζω στο θέατρο» και ο άλλος έχει την ψευδαίσθηση ότι, επειδή έχεις φήμη, έχεις και λεφτά και εσύ έχεις πάρει δανεικά από κανένα φιλαράκι και τρέχεις τζάμπα μέχρι την πρεμιέρα. Και αυτό έγινε φέτος και με τον τουρισμό, ο οποίος δεν πήγε καθόλου καλά τους θερινούς μήνες. Τα έσοδα ήταν πενιχρά και τις επιπτώσεις από τη μεγάλη πτώση του τουρισμού και την ανεργία θα τη δούμε τον χειμώνα, όταν χιλιάδες άνθρωποι που ασχολούνται με τον τουρισμό και δούλευαν το καλοκαίρι έμειναν χωρίς ευρώ. Πώς θα καταναλώσουν τον χειμώνα, με τι ταμείο, με ποιον κουμπαρά; Θεωρώ την πανδημία μεγαλύτερη δοκιμασία από τα Μνημόνια. Με την πανδημία δεν λειτουργεί σχεδόν τίποτα. Αυτό είναι το πιο τραγικό ριάλιτι με όλο τον πλανήτη πρωταγωνιστή.

Τώρα που αναφέρατε τη λέξη ριάλιτι, γιατί η ελληνική τηλεόραση έχει επενδύσει σε τόσες ριάλιτι παραγωγές;

Γιατί τα ριάλιτι είναι εύπεπτες παραγωγές και τις χαζεύεις απλά. Στη μυθοπλασία πρέπει να είσαι προσηλωμένος. Αλλά αν τρως σε μεγάλη δόση τηλεσκουπίδια από όλα τα κανάλια, τότε αυτό θα σου γυρίσει μπούμερανγκ και θα κάνει κακό στο στομάχι σου. Η μη ποιοτική διατροφή καταστρέφει όχι μόνο το σώμα, αλλά και την ψυχή και τη σκέψη. Το Big Brother για εμένα είναι πολύ κακή τηλεόραση, δεν είναι κοινωνικό πείραμα, είναι ένα ξεκατίνιασμα μεταξύ ανθρώπων, από τους οποίους λείπουν η μόρφωση και η κουλτούρα. Όσα ειπώθηκαν για τον βιασμό δεν θα τα καταδικάσω εγώ… Τα καταδίκασε σύσσωμη η ελληνική κοινωνία και δεν ήταν μια δήθεν ηθική αντίδραση. Ήταν οργή στο αυτονόητο.