Σε επιφυλακή και επαγρύπνηση παραμένουν τα τμήματα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου της Πάτρας, αλλά και της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδος, έτσι ώστε σε περίπτωση που υπάρξει κάποια νέα επιδείνωση του καιρού στην περιοχή να μπορούν να επέμβουν άμεσα.

Μέχρι ώρας όλα έχουν πάει καλά και τόσο στην Πάτρα, όσο και στην Αχαΐα, ο Ιανός δεν δημιούργησε σημαντικά προβλήματα σε κανέναν από τους πέντε δήμους του νομού. Στην Πάτρα με εξαίρεση την παραλιακή οδό του Ρίου δεν υπήρξαν άλλα φαινόμενα πλημμυρών και προβλημάτων.

Στη Δυτική Αχαΐα ο κυκλώνας προκάλεσε ορισμένες πτώσεις δέντρων και κάποια προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο, ενώ στο Δήμο Αιγιάλειας πρόβλημα υπήρξε σε ορισμένα σημεία της παράκτιας γραμμής, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες.

Ο κυκλώνας εξάλλου δεν προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στην ορεινή Αχαΐα, στον Ερύμανθο και στα Καλάβρυτα, πέρα από κάποιες ζημιές ίσως στις καλλιέργειες. Σε γενικές γραμμές ο Ιανός πέρασε χωρίς να αγγίξει την Αχαΐα που βέβαια είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για τον ερχομό του.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι με βάση τις προβλέψεις των ειδικών ο κυκλώνας έχει περάσει από την Αχαΐα, με εξαίρεση βέβαια την κακοκαιρία, την κατά διαστήματα βροχή και τους δυνατούς ανέμους που συνεχίζονται.