Για ακόμα μια φορά η δυτική παραλιακή ζώνη του Ρίου βούλιαξε από τη βροχή και την κακοκαιρία. Ήταν ο μοναδικός δρόμος της Πάτρας που παρατηρήθηκαν τόσο έντονα φαινόμενα πλημμυρών.

Αρκετοί από τους κατοίκους του Ρίου τα έχουν με τη δημοτική αρχή και την εκεί αντιδημαρχεία, υποστηρίζοντας ότι δεν έγιναν τα απαραίτητα, ενώ γνώριζαν ότι θα έρθει κύμα κακοκαιρίας.

Άλλοι όμως (ανάμεσά τους και κύκλοι της δημοτικής αρχής) έλεγαν ότι το φαινόμενο έχει να κάνει με την αγριότητα του καιρού και της μανίας της θάλασσας που σχημάτισε μεγάλα κύματα τα οποία ξέσπασαν στην ακτή.

Ενδιαφέρουσα πάντως είναι η παρακάτω άποψη που ανιχνεύσαμε στο διαδίκτυο από τον Βασίλη Καραβώτα:

Επιμένω και υποστηρίζω ότι τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρούνται στην δυτική παραλιακή ζώνη του Ρίου οφείλονται: 

- Στην κατάργηση με την εκτροπή του χειμάρρου που υπήρχε στην θέση της Ηρώων Πολυτεχνείου ,ο οποίος συνέλλεγε επαρκώς, λόγω του βάθους του, τεράστιες ποσότητες όμβριων. (Η αντικατάσταση του με το ''θάψιμο'' δυο αγωγών μικρής διατομής δεν επαρκεί)

-Στην αλλαγή του τοπογραφικού ανάγλυφου της περιοχής με την αντικατάσταση της χρήσεως γης από αγροτική σε αστική με την δημιουργία μικρών οικοπέδων και πολλών περιμανδρωμμένων οικοδομών που κατά πλειοψηφία υπερύψωσαν τις υπάρχουσες στάθμες, (εφ' όσον δεν υπήρχαν καθορισμένες. Κάποτε το διαρκώς καλλιεργούμενο έδαφος των αμπελώνων απορροφούσε τα όμβρια ύδατα ). 

- Στην κατάργηση (μπάζωμα) των υποτυπωδών ρυακιών σε όλους τους κάθετους δρόμους η στην μερική τους αντικατάσταση με αγωγούς που δεν συντηρούντα ή έχουν καταστραφεί.

-Στον ανεπαρκή συλλεκτήριο αγωγό της οδού Ποσειδώνος ο οποίος συλλέγει μάλλον θαλάσσιο ύδωρ με κάθε θαλασσοταραχή».  

(Οι φωτογραφίες είναι της Νικολίτσας Μπετιχαβά).