Συστατικά

  • 500 γρ. κλασικά ζυμαρικά
  • 500 γρ. γλυκά κολοκύθα, βρασμένη
  • 250 γρ. σπανάκι
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ. του γλυκού κουρκουμά
  • 1/2 κουτ. του γλυκού θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, καθαρίζεις την κολοκύθα σου και την πολτοποιείς.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετείς τον πουρέ κολοκύθας, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τα ζυμαρικά σου, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί, προσθέτεις το σκόρδο, την κολοκύθα, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και τον κουρκουμά.
  • Μόλις περάσουν 3 λεπτά, προσθέτεις στο τηγάνι το τυρί κρέμα, τη γραβιέρα και το σπανάκι. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ετοιμαστεί η υπέροχη σάλτα σου.
  • Μόλις “δέσει”, περιχύνεις τη σάλτσα σου στα ζυμαρικά σου, τρίβεις λίγη παρμεζάνα και απολαμβάνεις!

Πηγή: tlife.gr