Καταδικάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο ιερέας αρνητής-μάσκας στο Ρέθυμνο που κατά τον αγιασμό σε νηπιαγωγείο του δήμου Ρεθύμνου, καλούσε γονείς και εκπαιδευτικούς να αγνοήσουν με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Στον κληρικό που βρέθηκε στο εδώλιο στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου, με τις κατηγορίες διέγερσης σε ανυπακοή και διέγερσης σε διάπραξη εγκλήματος, επιβλήθηκε η ποινή φυλάκισης εννέα μηνών λαμβάνοντας παράλληλα από την έδρα, τριετή αναστολή.

Συγκεκριμένα, ο ιερέας, κατά τη διάρκεια του αγιασμού, αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα πρωτοφανές κήρυγμα κατά της μάσκας στα σχολεία και στους μαθητές. Τα λεγόμενά του προκάλεσαν την αντίδραση των γονέων που βρίσκονταν στον χώρο, ενώ λίγο αργότερα ο ιερέας συνελήφθη.

Ο ιερέας αρνήθηκε να φορέσει μάσκα και στο δικαστήριο

Η δίκη τελέστηκε σε φορτισμένο κλίμα με τον κληρικό να αρνείται πρωτίστως να φορέσει την προστατευτική μάσκα καθώς επίσης να απευθύνεται στους δικαστές λέγοντας τους ότι θα τους μηνύσει για κακοδικία και αρνήθηκε να απολογηθεί αφού δεν είχε δίπλα του συνήγορο υπεράσπισης.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, θα ασκήσει έφεση εντός των επόμενων ημερών ενώ όπως είπε σήμερα δεν δικάστηκε ο ίδιος αλλά η αλήθεια, το δίκαιο, ο θεός και ο ίδιος έπραξε χωρίς τύψεις το καθήκον του και νιώθει περήφανος ως ιερωμένος.