"Συζητήθηκε χθες 17/9/2020 στο Εφετείο Πατρών, η υπόθεση της ακύρωσης των παράτυπων εκλογών που διεξήγαγε πριν από δυο χρόνια η παράνομη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Πρωτόδικα, η προσφυγή πρωτοβάθμιων σωματείων - μελών του ΕΚΠ είχε γίνει δεκτή και οι παράνομες εκλογές ακυρώθηκαν. Η παραδιοίκηση όμως του Εργατικού Κέντρου, εξαντλώντας κάθε νομικίστικο τερτίπι, ροκάνιζε με εφέσεις, αναβολές και άλλες «μαϊμουδιές» τον χρόνο, ώστε να παρελκύει η δικαστική διαδικασία και να παραμένει όσο το δυνατόν περισσότερο στο «τιμόνι» της δευτεροβάθμιας οργάνωσης της πόλης μας. 

Το ίδιο επιχείρησε να πράξει και χθες, εμφανίζοντας αιτήματα αναβολής, άσχετων με την πόλη μας συνδικαλιστικών οργανώσεων. Το δικαστήριο όμως, απέρριψε τα παρελκυστικά αιτήματα αναβολής και προς απογοήτευση της παραδιοίκησης συζήτησε την υπόθεση. «Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μοίρα», λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Η παραδιοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας επί δύο ολόκληρα χρόνια, με βιαιότητες και παρανομίες, κλέβει την αυθεντική εκπροσώπηση των εργαζομένων της πόλης. Επί δύο ολόκληρα χρόνια, οι εργασιακές συνθήκες στην πόλη μας πάνε από το κακό στο χειρότερο, με προέδρους μαριονέτες και άφαντους να εναλλάσσονται στην προεδρία του φορέα.

Η ώρα που θα κηρυχτούν, οριστικά και αμετάκλητα, έκπτωτοι πλησιάζει. Η ώρα που θα κληθούν να απολογηθούν για τη δίχρονη διοικητική και οικονομική διαχείριση πλησιάζει. Έχουμε ξαναπεί... υπάρχουν φυσικά πρόσωπα πίσω από τις παρανομίες στα οποία θα καταλογιστεί η ζημιά που προκλήθηκε.

Τα σωματεία - μέλη που αποκλείστηκαν παράνομα από τη διαδικασία σύντομα θα τους ταχυδρομήσουν τον «λογαριασμό»" αναφέρει η ανακοίνωση της ΣΥΝΔΕΣΥ.