Ομαλά συνεχίζεται και σήμερα η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στη δομή του Καρά Τεπέ στη Λέσβο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αιτούντες άσυλο προσέρχονται εθελοντικά στη νέα δομή. Ήδη έχει μεταφερθεί ικανοποιητικός αριθμός μεταναστών στη νέα δομή κατόπιν γρήγορων τεστ για τον κορωνοϊό.

«Περισσότεροι από 5.000 αιτούντες άσυλο βρίσκονται πλέον στη νέα προσωρινή δομή φιλοξενίας στη Λέσβο» ανέφερε εχθές σε δήλωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Ανακοίνωσε επίσης ότι το υπουργείο «θα προβεί σε αποζημιώσεις των παρόδιων επιχειρήσεων που όλες αυτές τις μέρες παρέμειναν κλειστές».

Σχετικά με τη συνεχιζόμενη προσπάθεια συγκέντρωσης όσων φυγάδων από τον καμένο καταυλισμό της Μόριας διαμένουν στο δρόμο, ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως «προτεραιότητά μας ήταν να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες στέγασης, σίτισης, παροχής ιατροφαρμακευτικής φροντίδας 12.000 αστέγων, κι όλα αυτά να τα καταφέρουμε σε λίγες μέρες. Προχωράμε με ομαλότητα στην ολοκλήρωση εγκατάστασης όλων σε αυτή την προσωρινή δομή. Είναι θέμα λίγων ημερών να μπουν όλοι μέσα και εντός των επόμενων ημερών θα ανοίξει και ο δρόμος».


Επιχείρηση Καρά Τεπέ 1


Επιχείρηση Καρά Τεπέ 3

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνουν λόγο για μια ανθρωπιστική επιχείρηση καθώς οι συνθήκες ζωής στο δρόμο ήταν επικίνδυνες για την ασφάλεια όσων μεταναστών βρίσκονται εκεί.