Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι και μέσω δημοσιευμάτων στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Σ' αυτή τη γραμμή, λοιπόν, κινείται ξανά η «Yeni Safak», η οποία ζητεί να δοθούν το συντομότερο δυνατό ονομασίες σε 152 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που αμφισβητεί ότι είναι ελληνικές.

«Το βασικό πρόβλημα στο Αιγαίο: Πρέπει να ανακοινωθούν επειγόντως τουρκικά ονόματα στα νησιά και στις νησίδες EGAYDAAK», τιτλοφορείται το προκλητικό ρεπορτάζ, το οποίο έρχεται λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

«Υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με κάποια συμφωνία. Εδώ είναι το άνοιγμα EGAYDAAK. Πρέπει να συζητήσουμε αυτή την κατάσταση, πρέπει να ανακτήσουμε τα δικαιώματά μας», είχε πει συγκεκριμένα ο Χουλουσί Ακάρ στο Κας με φόντο το Καστελλόριζο, την ίδια στιγμή που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου ήταν στο νησί.

Οι προκλητικές διεκδικήσεις των Τούρκων περιλαμβάνουν από την Ζουράφα στο Βόρειο Αιγαίο μέχρι το Πεταλίδι στο Κρητικό και νησιά με εκατοντάδες κατοίκους όπως οι Φούρνοι στο Βορειοανατολικό Αιγαίο , οι Οινούσσες στο Βόρειο Αιγαίο και η Γαύδος στο Κρητικό Πέλαγος.

Δείτε τη φωτογραφία: