Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Ερυμάνθου συγκάλεσε σήμερα στις 12.00μ.μ. ο Δήμαρχος Θεόδωρος Μπαρής ενόψει της επικείμενης, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, κακοκαιρίας και στην περιοχή του Δήμου.

Όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση, οι υπηρεσίες του Δήμου αλλά και των συναρμόδιων φορέων (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Δασονομείο, κ.ά.) θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν. Επισημάνθηκαν τα σημεία που πρέπει να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον και η προσοχή των φορέων (επικίνδυνα σημεία πτώσεως βράχων, ρέματα, γεφύρια, κ.λπ.). Επίσης, όπως προβλέπεται στο Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου τέθηκαν σε επιφυλακή οι υπηρεσίες και τα μηχανήματα του Δήμου. 

«Συνιστούμε στους Δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων», τόνισε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου και συνέστησε στους κατοίκους να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, όπως Πολιτική Προστασία, Αστυνομία, Πυροσβεστική, κ.ά.

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας λόγω της γεωμορφολογίας της περιοχής και επειδή τα δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών διέρχονται από ορεινούς στην πλειοψηφία τους και αγροτικούς δρόμους, εισηγήθηκε επίσης την έκδοση απόφασης για το κλείσιμο των σχολείων στην περιοχή, καθότι τα καιρικά φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα, με πολύ ισχυρούς ανέμους και οι προγνώσεις δίνουν μεγάλα ύψη βροχής. 

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας & Ύδρευσης κ. Ζώης Μαρτζάκλης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου Θεόδωρος Χριστόπουλος, ο Πρ/νος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Χαλανδρίτσας Παν/της Μανωλόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δ/κού & Οικ/κού Διονύσ. Γεωργαντόπουλος, Τεχνικών Έργων - Παναγιώτης Λαλιώτης, Καθαριότητας & Ηλ/σμού - Αθαν. Παπαναγιώτου, ο δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Απόστ. Ζγολόμπης, ο εκπρόσωπος του Σώματος Εθελοντών Αντιμετώπισης Καταστροφών Διασωστών Πυροσβεστών Δ. Ερυμάνθου (Σ.Ε.Α.Κ.ΔΙ.ΠΥ.) - Αθαν. Τσάμης.

Το μεσημέρι και μετά από τη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ της ΠΕ Αχαΐας, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας θα παραμείνουν κλειστά αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου τα σχολεία σε όλη την Δυτική Ελλάδα λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να προκαλέσει ο Μεσογειακός τυφώνας «Ιανός». 

Συνεπώς και στον Δήμο Ερυμάνθου όλες οι σχολικές μονάδες, καθώς και το Κ.Δ.Α.Π.  του Δήμου δεν θα λειτουργήσουν αύριο Παρασκευή.

Βρισκόμαστε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και εφιστούμε την προσοχή των πολιτών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.