Σφοδρή κακοκαιρία στο Ιόνιο, στη Νότια Ελλάδα και κατά τόπους σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής χώρας, με ισχυρότατες βροχοπτώσεις κατά τόπους και σποραδικές καταιγίδες . Άνεμοι με εντάσεις που στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο θα ξεπερνούν τα 10 μποφόρ. Πολύ μεγάλα ύψη κύματος στο Ιόνιο και τα δυτικά παράκτια.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στην Κεντρική Στερεά θα επικρατήσει σφοδρή κακοκαιρία με πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες. Βροχές θα εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής χώρας, με σχετικά ηπιότερα φαινόμενα, τα οποία όμως κατά τόπους θα είναι ισχυρά..

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 32, στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία από 17 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 27 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και από το βράδυ βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 8 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβαλλόμενων διευθύνσεων με εντάσεις που στα κεντρικά και νότια τμήματα θα ξεπεράσουν τα 10 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ, και τοπικά στο Σαρωνικό 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν νεφώσεις, με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς.