Τα σχήματα της ΕΑΑΚ, καταγγέλουν: "Οι δυνάμεις του ΚΚΕ στο πανεπιστήμιο με την ντροπιαστική στάση που είχαν τα προηγούμενα χρόνια για «αγωνιστική» δύναμη, είτε πηγαίνοντας αντιπαραθετικά *(βλ. φωτό 3-6) στις κινητοποιήσεις που καταθέταμε για την μαύρη επέτειο τις δολοφονίας του Παύλου Φύσσα με τα καταλυτικής σημασίας γκράφιτι τους *(βλ. 7-9), είτε καλώντας σε κινητοποιήσεις χωρίς ώρα και μέρος ( μη πραγματοποιώντας καμία απολύτως δράση εν τέλει ) αυτό που πετύχαιναν ήταν να μπλοκάρουν την αντιφασιστική δράση των Φοιτητικών Συλλόγων. Αντίστοιχη στάση κράτησε και στην Ξάνθη, όπου την περίοδο που αγωνιστές των Ε.Α.Α.Κ δέχθηκαν μηνύσεις από φασίστα καθηγητή για την αντιφασιστική και συνδικαλιστική τους δράση, καταψήφιζε τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης του ΣΦΞ. Στάση που διατηρεί χρόνια τώρα, σε περιόδους μάλιστα που οι δολοφονικές-ναζιστικές ομάδες αλώνιζαν με την απόλυτη αυτοπεποίθηση της στήριξης τους, από τους κρατικούς κατασταλτικούς και δικαστικούς μηχανισμούς. Κάτι που προφανώς ακόμη ισχύει αλλά λόγω του αντιφασιστικού κινήματος δεν γίνετε με τόσο εξόφθαλμο τρόπο.

Φέτος οι δυνάμεις της ΚΝΕ/ΠΚΣ/ΜΑΣ στην Πάτρα, επέλεξαν ευτυχώς να κατέβουν στον δρόμο την μαύρη αυτή επέτειο αλλά η χαρά, του ότι το σύνολο των αγωνιστικών δυνάμεων σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο θα συμπορευτούν αφήνοντας πίσω διαφορές και προτάσσοντας τα ενοποιητικά τους στοιχεία, κράτησε ελάχιστα. Και αυτό γιατί η θετική αυτή αλλαγή της ΚΝΕ/ΠΚΣ/ΜΑΣ Πάτρας δεν ήταν στην ουσία του ζητήματος αλλά μάλλον έγινε στην βάση της πίεσης από το σύνολο του λαού που έχει μπει σε αγωνιστική εγρήγορση και την ανάγκασε σε αυτή την αλλαγή. 

Τι είδαμε:

Παλινωδίες στην στάση της με πιο χαρακτηριστικό ότι στην πρόταση που καταθέσαμε από κοινού με τις «Αγ. Κινήσεις» στο ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης, έχοντας εμφανιστεί απροετοίμαστη για το τι θα κάνει ο σύλλογος στις 18/9, ισχυριζόμενη πως θα πάει «αντιπαραθετικά», κατέληξε να πηγαίνει «ΚΑΤΑ», μη ορίζοντας αντιπαραθετική κίνηση, αδιαφορώντας για το αν ο σύλλογος θα δώσει το παρών στο δρόμο, την μαύρη αυτή επέτειο του Φύσσα *(βλ. φώτο 1-2)

Αναβολή των ΔΣ στους φοιτητικούς συλλόγους της Πάτρας, που ενώ είχε ενημερωθεί μέρες πριν για την κατάθεση ψηφίσματος κινητοποίησης στις 18/9, όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία 7 χρόνια, οι εκπρόσωποι της στα ΔΣ μας είπαν ότι «δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη τι στάση θα κρατήσουμε».

Και εν τέλει διασπαστική στάση, καθώς ενώ επιτέλους καλεί σε πορεία την ίδια μέρα, την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος, δεν μπήκε στην διαδικασία διαμόρφωσης από κοινού με τις υπόλοιπες αγωνιστικές δυνάμεις ενός ψηφίσματος, εκμεταλλευόμενη τον συσχετισμό που έχει στα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων, -με τραγελαφικές δικαιολογίες- αποδεικνύοντας έτσι με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι αυτή η αλλαγή στάσης ήταν ψευδεπίγραφη. 

Η ΠΚΣ μας έχει αποδείξει ουκ ων λίγες φορές αυτή την χρονιά πως καμία σχέση δεν έχει με τις διαδικασίες ζωντανών, διεκδικητικών φοιτητικών συλλόγων, καθώς παρακάμπτει κατά βάση τις διαδικασίες των φοιτητών, χρησιμοποιώντας το Δ.Σ. καταχραστικά, ως επικυρωτή των πολιτικών της τοποθετήσεων, μη δεχόμενη κριτική από καμία άλλη δύναμη. Μια στάση που δεν χαρακτηρίζει μια δύναμη όπως η ΠΚΣ που (λέει ότι) θέλει να αλλάξει μια κατάσταση, αλλά αντιθέτως μια ματαιόδοξη λογική, που λέει ότι αφού δεν μπορεί να αλλάξει η «συνθήκη», τουλάχιστον ας έχουμε μια αγωνιστική απόφαση.

Η δίκη της ΧΑ σημάνει και το κλείσιμο ενός κύκλου για το αντιφασιστικό κίνημα, αλλά και την ανάγκη ανοίγματος ενός νέου και την συνέχιση ενός μάχιμου και διεκδικητικού αντιφασιστικού κινήματος που θα κατοχυρώνει νίκες και θα αφήνει κεκτημένα για τις επόμενες γενιές. Μπορεί να καταφέραμε μια πολύ σημαντική νίκη, όπως είναι η κάθοδος της Χ.Α. και η αποδοχή από τον ίδιο τον κόσμο, ότι πρόκειται και μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση, παρόλ’ αυτά, η ακροδεξιά ακόμα δεν έχει χάσει τον πόλεμο και σίγουρα ο αγώνας δεν σταματά εδώ, πράγμα που σηματοδοτεί και συγκεκριμένα καθήκοντα από μεριάς μας. Για αυτούς τους λόγους, τους καλούμε ακόμη και αυτή την ύστατη στιγμή να αλλάξουν στάση -όπως σωστά έπραξαν και στην περίπτωση της Ηριάνας- και όλοι μαζί φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι να βγούμε στο δρόμο και να απαιτήσουμε την συνολική καταδίκη της εγκληματικής-ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, να παλέψουμε από κοινού για το τσάκισμα του φασισμού και του ρατσισμού που βρίσκεται σε έξαρση άνευ προηγουμένου, να παλέψουμε από κοινού για την ανατροπή εν τέλει του συστήματος αυτού που γεννά φασισμό, ρατσισμό, πολέμους, προσφυγιά και καταστροφή.

Καλούμε στην αντιφασιστική πορεία την Παρασκευή στην πλ.Γεωργίου στις 18:00 και στο Εφετείο στις 7/10 στις 11:00 για την έκδοση της απόφασης της δίκης της Χ.Α".

Υπογράφουν τα σχήματα της ΕΑΑΚ:

ΜΑΦΟΙΑ σχήμα της ΕΑΑΚ (Μαθηματικό, Πάτρα)

ΑΑΠΗ σχήμα της ΕΑΑΚ (Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, Πάτρα)

ΚΡΟΥΣΗ φυσικού ΕΑΑΚ (Φυσικό, Πάτρα)

ΑΝΑΤΡΟΠΗ φιλολογίας ΕΑΑΚ (Φιλολογία, Πάτρα)

Ενωτική Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Αριστερών, λεγεωνάριοι - κουρσάροι [ΕΑΑΚ] ( Πολυτεχνείο, Ξάνθη )