Ο Εθελοντικός Σταθμός ΕΟΠΥΔ Βραχναιΐκων σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα περίπου 22:00 σε αγροτοδασική έκταση της Βούντενης στο ύψος του τούνελ «Πατρέας» της περιμετρικής Πάτρας.

Στις 23:55 δεχτήκαμε κλήση από τους Προϊσταμένους του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων ώστε να συνδράμουμε το ΠΣ.

Άμεσα μεταβήκαμε στην περιοχή με το δημοτικό όχημα τύπου Α που μας έχει διατεθεί για την αντιπυρική περίοδο 2020 με τετραμελές πλήρωμα και επιστρέψαμε στον τομέα μας (την ΔΕ Βραχναιίκων) την 07:30 της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου 2020.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς επίσης συμμετείχαν από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό είκοσι οκτώ εθελοντές, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Αχαΐας πέντε εθελοντές, το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Ν. Αχαΐας δέκα επτά εθελοντές, το σωματείο δασοπυροσβεστών “Άγιος Βασίλειος” δύο εθελοντές.

Ευχαριστούμε θερμά τους 56 τουλάχιστον Εθελοντές που γνωρίζουμε έως τώρα για την συμμετοχή τους στην προσπάθεια κατάσβεσης της χθεσινής πυρκαγιάς υπό τις οδηγίες των μελών του ΠΣ".