Μόνο καλό δεν θα κάνει ένα εθελοντικό lockdown στα καταστήματα εστίασης της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, αυτή την περίοδο.

Αυτή είναι η θέση της πλειοψηφίας των επαγγελματιών της περιοχής, όσο και του ΣΚΕΑΝΑ, με αφορμή το αντίστοιχο lockdown που ετοιμάζει η ΠΑΣΚΕΔΙ στην Αττική και στην Αθήνα για τα καταστήματα. 

Η διαφορετική αντίληψη που φαίνεται ότι υπάρχει ανάμεσα στην ΠΟΕΣΕ και στην ΠΑΣΚΕΔΙ, σε ότι αφορά τη στάση που θα πρέπει να κρατήσουν τα καταστήματα εστίασης απέναντι στα σκληρά μέτρα και τους κανονισμούς που τους έχει επιβάλει το κράτος και η πολιτεία, έχει δημιουργήσει σε έναν βαθμό μία διχόνοια στον κλάδο.

Μια διχόνοια που δεν αγγίζει την περιοχή της Αχαΐας τουλάχιστον ως προς το ζήτημα του lockout από πλευράς καταστημάτων, με τους επαγγελματίες να θεωρούν ότι μόνο ζημιογόνο θα είναι αυτό για τις επιχειρήσεις τους.

«Τι να τους κάνει το δικό μας εθελοντικό lockdown όταν αυτοί έτσι όπως πάει τα πράγμα ετοιμάζουν να μας κλείσουν από μόνοι τους» μας έλεγε χαρακτηριστικά ένας επαγγελματίας του κλάδου. Τα καταστήματα εστίασης, έτσι, δεν αντέχουν άλλο χάσιμο τζίρου από αυτόν που ήδη έχουν υποστεί.

Για αυτό και η κατεύθυνση των κινητοποιήσεων της ΠΟΕΣΕ, που είναι να προτείνει μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ (οι οποίες δεν ικανοποίησαν κανέναν από τον κλάδο) δεν θα είναι στην κατεύθυνση του lockdown, αλλά στην κατεύθυνση άλλων μορφών διαμαρτυρίας που είναι να ανακοινωθούν και ο ΣΚΕΑΝΑ αναμένεται να ακολουθήσει.

Πάντως, αυτή την χρονική περίοδο τα περισσότερα από τα καταστήματα ετοιμάζονται για τη χειμερινή σεζόν και ψάχνουν τρόπους για να μπορέσουν να εξοικονομήσουν χώρους ή να κερδίσουν, πάντα με βάση τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Μέτρα, που ως γνωστόν είναι ακόμα πιο αυστηρά για τους εσωτερικούς χώρους και δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια στα μικρά (αλλά και στα μεγαλύτερα) καταστήματα να επιβιώσουν.