Πάνω από 200 τόνους βροχής ανά στρέμμα τα ρίξει ο Ιανός μέσα στις επόμενες ώρες, ο μεσογειακός κυκλώνας που αναμένεται να κάνει την παρουσία του στην χώρα μας, ξεκινώντας από τα νησιά του Ιουνίου και στη συνέχεια από τις ακτές της Δυτικής Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη σε πολλά σημεία των ακτών της Ηλείας τα πρώτα σημάδια του Ιανού έχουν κάνει την εμφάνιση τους, ενώ και στην Δυτική Αχαΐα ο καιρός είναι συννεφιασμένος πλέον.

 Το φαινόμενο, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις θα  έχει όλα τα χαρακτηριστικά του κυκλώνα, καθώς θα φέρνει θυελλώδεις ανέμους έως και 11 μποφόρ, αλλά και πολύ ισχυρές καταιγίδες. Η κορύφωση του στην Δυτική Ελλάδα θα γίνει την Παρασκευή.

Στο μεταξύ ήδη στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, παρουσία των στελεχών της Πολιτικής Προστασίας, βρισκόμενοι σε ετοιμότητα για τα φαινόμενα που θα κάνουν την εμφάνιση τους.

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου  (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Πατρέων

Σε επιφυλακή βρίσκονται και τα συνεργεία του Δήμου έτσι ώστε να μην υπάρξουν πλημμύρες και καταστροφές, τόσο μέσα στην πόλη, όσο και εκτός αυτής. Το φαινόμενα του κυκλώνα θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο στην περιοχή μας, όμως, σε μικρότερη έκταση.


Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης συγκάλεσε σήμερα έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου  (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Πατρέων, ενόψει της επικείμενης, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, κακοκαιρίας και στην περιοχή του Δήμου.

Κατά την συνεδρίαση τονίσθηκε ότι όλες οι υπηρεσίες του Δήμου και των συναρμόδιων φορέων (Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική, Περιφέρεια κ.ά.) θα βρίσκονται στη μέγιστη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν. Παράλληλα έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα (καθαρισμός φρεατίων, αυλακιών, οδών κλπ) όπως αυτά προβλέπονται στο Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου Πατρέων.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, Ιωάννης Κυριακόπουλος, η Υπολιμενάρχης Πατρών, Παναγιώτα Κολοβού, ο προϊστάμενος αυτεπιστασίας του Δήμου, Κώστας Καψάλης, η προϊσταμένη δικτύων αποχέτευσης ΔΕΥΑΠ, Παρασκευή Τσιπογιάννη, ο προϊστάμενος του τμήματος Κίνησης Οχημάτων, Κώστας Ξιούρας και ο προϊστάμενος Τμήματος Καθαρισμού Κοινοχρήστων Χώρων, Γιώργος Στροφύλας.