Έρευνα για τα αίτια της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή των Συχαινών, στην Πάτρα, έχει ξεκινήσει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής .

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν εξετάζεται ο εμπρησμός από πρόθεση, με τα μέχρι τώρα δεδομένα να κατευθύνονται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στην περιοχή υπάρχει άλλωστε βαρύ ιστορικό και έχουν ξεσπάσει παρόμοιες φωτιές και τα περασμένα έτη. Ωστόσο, για την ώρα δεν είναι ακόμα τίποτα σίγουρο και οι έρευνες συνεχίζονται μέχρι να επιβεβαιωθούν τα στοιχεία εκείνα που δείχνουν εμπρησμό.

Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα που άφησε πίσω της φωτιά είναι τραγικό. Με το πρώτο φως της ημέρας οι Πατρινοί αντίκρισαν στη θέση της δασικής έκτασης μαύρο και στάχτη.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί και η ακριβής έκταση των στρεμμάτων που κάηκαν η οποία εκτιμάται ότι είναι μεγάλη αφού ξεκίνησε από ένα σημείο που δεν υπήρχαν κατοικήσιμες περιοχές και έφτασε να απειλεί σπίτια.

Το σενάριο του εμπρησμού από πρόθεση ενισχύει και οι δύο εστίες που αναπτύχτηκαν κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να χωριστούν στη μέση, σε μία ώρα που ήταν αδύνατον να υπάρξει βοήθεια από εναέρια μέσα και οι άνεμοι που έπνεαν ήταν αρκετά δυνατοί.